2. Sınıf Matematik Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
“2. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 3. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
2. Sınıf Matematik Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
2. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 3. Ünite Sayfa 85 GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER1. Dairesel bir yüze sahip olmayan cisim aşağıdakilerden hangisidir? A) Kova B) Kitap C) Konserve kutusu
- Cevap: B
2. Görselde aşağıdaki geometrik şekillerden hangisi kullanılmamıştır? A) Çember B) Dikdörtgen C) Kare
- Cevap: C
3. Resimde aşağıdakilerden hangisine örnek yoktur? A) Üçgen B) Çember C) Kare
- Cevap: C
4. Noktalı kâğıtta verilen şekil aşağıdaki geometrik cisimlerden hangisinin bir yüzü olamaz? A) Küp B) Üçgen pffema C) Dikdörtgenler prizması
- Cevap: A
5. Noktalı kâğıttaki modelde en çok hangi geometrik şekil vardır? A) Dikdörtgen B) Kare C) Çember
- Cevap: A
6. Selda geometrik şekiller kullanarak yukarıdaki süslemeyi yapmıştır. Selda bu süslemede aşağıdaki geometrik şekillerden hangisini kullanmamıştır? A) Üçgen B) Çember C) Kare
- Cevap: C
7. Görselde aşağıdaki geometrik şekillerden hangisi kullanılmamıştır? A) Çember B) Üçgen C) Kare
- Cevap: C
8. Görseldeki nesnelerden aynı geometrik cisme benzer olanlar eşleştiriliyor. Buna göre, eşleştirme tamamlandığında aşağıdakilerden hangisi açıkta kalır?
- Cevap: A
9. Görseldeki küpler üst üste veya yan yana konularak aşağıdaki geometrik cisimlerden hangisi elde edilebilir? A) Silindir B) Üçgen prizma C) Dikdörtgenler prizması
- Cevap: C
10. Aşağıdakilerden hangisi görselde verilen nesnelerin benzediği geometrik cisimlerden biri değildir? A) Üçgen prizma B) Küre C) Silindir
- Cevap: B
1. Aşağıdaki geometrik şekillerden hangisi, üzerindeki kesikli çizgiye göre simetrik değildir?
- Cevap: C
2. Aşağıdaki harflerden hangisi, üzerindeki çizgiye göre simetrik değildir?
- Cevap: B
3. Aşağıdakilerden hangisi simetrik değildir?
- Cevap: C
4. Aşağıdaki harflerden hangisi, üzerindeki çizgiye göre simetrik değildir? A) B B) V C) S
- Cevap: C
5. Aşağıdaki rakamlardan hangisi simetriktir? A) 8 B) 7 C) 6
- Cevap: A
6. Aşağıdaki şekillerden hangisi simetrik değildir? A) A B) F C) O
- Cevap: B
7. Aşağıdaki şekillerden hangisi, iki eş parçaya ayrılamaz?
- Cevap: B
8. Aşağıdakilerden hangisi iki eş parçaya ayrılamaz?
- Cevap: A
9. Aşağıdaki resimlerden hangisi iki eş parçaya ayrılamaz?
- Cevap: C
10. Aşağıdaki şekillerden hangisi simetrik değildir?
- Cevap: A
11. Ahmet bulunduğu konumdan oyuncakçıya gidecektir. Buna göre, Ahmet'in gideceği yolun resme göre tarifi aşağıdakilerden hangisidir? A) Doğru yürü, 2 nolu yola gir, ileride solda B) Doğru yürü, 3 nolu yola gir, ileride sağda C) Doğru yürü, 2 nolu yola gir, ileride sağda
- Cevap: C
12. Görselde numaralandırılmış kareli kutular verilmiştir. Ezgi görseldeki 10 numaralı kutuya bir taş koymuştur. Ezgi, bu taşı 2 kutu yukarıya hareket ettirmiştir. Buna göre, taşın son durumda bulunduğu kutunun numarası aşağıdakilerden hangisidir? A) 2 B) 4 C) 12
- Cevap: A
13. Aşağıdaki tablo kare kutucuklardan oluşmuştur. Tabloya göre, fare aşağıdaki hareketlerden hangisini yaparsa peynire ulaşamaz? A) 3 kutu yukarıya B) 1 kutu aşağıya C) 2 kutu sola
- Cevap: B
14. Aşağıdaki tablo yirmi dört eş kutudan oluşmuştur. Tabloya göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) ▲ , 3 kutu aşağıya götürüldüğünde • ile aynı kutuda olur. B) • , 4 kutu sağa götürüldüğünde ★ ile aynı kutuda olur. C) ★ , 2 kutu yukarı götürüldüğünde ■ ile aynı kutuda olur.
- Cevap: B
15. Aşağıdaki tablo yirmi sekiz eş kutudan oluşmuştur. Tabloya göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 kutu yukarı götürüldüğünde ile aynı kutuda olur. B) 4 kutu sola götürüldüğünde ile aynı kutuda olur. C) 4 kutu sağa götürüldüğünde ile aynı kutuda olur.
- Cevap: C
1. Verilen örüntüyle aynı ilişkiye sahip olan örüntü aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: B
2. Verilen örüntüyle aynı ilişkiye sahip örüntü aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: B
3. Verilen geometrik örüntünün kuralı ile aynı kurala sahip şekilleri ile oluşturulmuş geometrik örüntü aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: A
4. Aşağıda verilen örüntülerden hangisinin kuralı diğerlerinden farklıdır?
- Cevap: C
5. Yukarıdaki nesneler bir kurala göre dizilmiştir. Bu örüntüde çizgiler yerine sırasıyla aşağıdakilerin hangisindeki şekiller getirilmelidir?
- Cevap: A
6. Verilen örüntüde eksik bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
- Cevap: C
7. Verilen örüntüde eksik bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
- Cevap: B
8. Verilen örüntüde boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
- Cevap: A
9. Aşağıda bir geometrik örüntü verilmiştir. Buna göre aşağıdaki şekilleri ile oluşturulmuş geometrik örüntülerden hangisinin kuralı verilen geometrik örüntünün kuralından farklıdır?
- Cevap: A
2. Sınıf Çalışma Soruları Matematik 3. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok