“2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Meb Yayınları (2. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 76

Hatırlayalım Soru: Metni okuyalım. Doğadaki Ayak İzi Merhaba Sevgili Günlük, Bugün çok ilginç bir ifade öğrendim: doğadaki ayak izi. Öğretmenim “Doğada hepimizin bıraktığı izler vardır.” dedi. Nasıl mı? Hemen anlatayım. Günlük yaşantımızda ihtiyaçlarımızı karşılarken doğal kaynaklardan yararlanıyoruz. Örneğin dişlerimizi fırçalarken su, evimizi aydınlatırken elektrik kullanıyoruz. Bu kaynakları her kullandığımızda doğada bazı değişiklikler oluyormuş. Bu değişikliklere doğada bıraktığımız ayak izi denirmiş. Doğadaki ayak izimizin büyüklüğü doğal kaynakları ne kadar hızlı tükettiğimiz anlamına gelirmiş. Öğretmenimiz, yakın yerlere araba ile değil de yürüyerek gitmenin doğadaki ayak izimizi azaltabileceğini söyledi. Bence de çok güzel fikir. Sen ne dersin sevgili günlük? Doğadaki ayak izimizin büyümemesi için başka neler yapabiliriz? ➡️Soruları sözlü olarak cevaplayalım. Soru: 1) Doğadaki ayak izinizi incelediğinizde hangi kaynakları kullandığınızı görüyorsunuz?
  • Cevap: Su ve elektriği kullandığımı görüyorum.
Soru: 2) Su ve elektrik gibi kaynaklar sınırsız mıdır? Neden?
  • Cevap: Hayır, sınırsız değildir çünkü zamanla tükenebilir.
Soru: 3) Kaynakları kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?
  • Cevap: Gereksiz yere su ve elektrik harcamamaya dikkat ediyorum.

2. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı (2. Kitap) Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.