
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 244 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 244
Afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın önemli adımlarından biri de tehlike avı yapmaktır. Tehlike avı, tehlike oluşturabilecek durumları önceden tespit edip önlem almaktır.
Herhangi bir sarsıntıda dolaplar ve içindeki eşyalar, duvarda asılı panolar, vazolar, elektrikli araçlar düşerek bize zarar verebilir. Özetle okulda ve evde kırılabilecek ve düşebilecek her şey bize zarar verebilir.
Bu sebeple düşebilecek ve devrilebilecek eşyalar duvara sabitlenmelidir. Fazla eşyalar azaltılmalıdır. Düşerek yolu kapatabilecek eşyaların yeri değiştirilmelidir. Yanıcı ve yakıcı maddeler evde tutulmamalıdır. Böylece deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı oluruz.
SEVGİLİ GÜNLÜK
Bugün okulumuza AFAD görevlileri geldi. Doğa kaynaklı afetlerde alınacak tedbirleri anlattılar. Selden korunmak için dere yataklarına ev yapmamalıyız. Ağaçlandırma yapmalı, suyun etkisini azaltmak için barajlar ve setler yapmalıyız. Çığ tehlikesi olan yerlerde gürültü yapmamalı ve yüksek ses çıkarmamalıyız. Heyelan riski olan yerleri ağaçlandırmalıyız. Fırtınada evden dışarı çıkmamalı ve camlardan uzak durmalıyız. AFAD görevlileri sayesinde çok önemli bilgiler öğrendim.
Soru: Depremden önce alınacak tedbirler nelerdir? Yazınız.
- Cevap: Depremden önce eşyaları sabitlemeli, acil durum çantası hazırlamalı ve evde güvenli alanları belirlemeliyiz. Deprem tatbikatları yaparak nasıl hareket edeceğimizi öğrenmeli ve acil durum iletişim planı hazırlamalıyız. Ayrıca, deprem sigortası yaptırmak da önemlidir.
2. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum