“2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları [syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 103[/
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 4. Ünite Cevapları
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 103[/syf]
1. Aşağıdakilerden hangisi deprem öncesi yapılması gereken hazırlıklardan biri değildir?
A) Polisin aranması
B) Deprem tatbikatının yapılması
C) Acil durum telefonlarının öğrenilmesi
Cevap: A
2. Yalçın ve arkadaşları okuldan eve dönerken yaşlı bir adamın bayıldığını görmüşlerdir. Bu durumda Yalçın ve arkadaşları ambulans çağırmak için aşağıdaki numaralardan hangisini aramalıdırlar?
A) 155
B) 112
C) 183
Cevap: B
3. Ankara’dan Antalya’ya gitmek isteyen bir kişi aşağıdaki taşıtlardan hangisiyle yolculuk yapamaz?
Cevap: B
4. Otobüs, tren gibi araçlarda yolculuk yaparken aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamalıyız?
A) Koltuğa oturunca emniyet kemerini takmalıyız.
B) Ayakta yolculuk yapıyorsak bir yere sıkıca tutunmalıyız.
C) Camlardan kolumuzu veya başımızı çıkararak tanıdıklarımızı selamlamalıyız.
Cevap: C
5. Duygu, ailesiyle birlikte Ankara'dan İstanbul'a gidecekti. O sabah erkenden kalktılar. Ankara garına geldiler. Duygu, orada koşuşan yolcuları gördü. Birçoğunun elinde büyük, ağır bavullar vardı. Bu parçaya göre Duygu, İstanbul'a hangi ulaşım aracı ile gidecektir?
A) Otobüsle
B) Trenle
C) Dolmuşla
Cevap: B
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 104[/syf]
6. Aşağıdakilerden hangisi ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken uyulması gereken güvenlik kurallarından biridir?
A) Emniyet kemerinin sadece sürücüler tarafından takılması
B) Taşıtlardan inerken acele edilmesi
C) Araç hareket hâlindeyken ayağa kalkılmaması
Cevap: C
7. Semih okula gitmek için önce otobüse bindi, iskeleye kadar 5 gitti. Buradan vapura binerek karşıya geçti. Sirkeciden trene binerek okuluna vardı. Semih yolculuğu boyunca hangi ulaşım yolundan yararlanmamıştır?
A) Hava yolu
B) Demir yolu
C) Kara yolu
Cevap: A
8. Annesiyle taksiye binen Selin;
1 - Çağırdıkları taksinin arka koltuğuna oturdu.
2 - İlk iş olarak emniyet kemerini taktı.
3 - Yolculuk boyunca taksi şoförüyle sohbet etti.
Selin, kaç numarayla başlayan cümlede yanlış bir davranış göstermiştir?
A) 1
B) 2
C) 3
Cevap: C
9. Selin, Ankara'dan İzmir'e kara yolu ile gidecektir. Buna göre, Selin İzmir'e aşağıdaki taşıtlardan hangisiyle gidebilir?
A) Gemiyle
B) Otobüsle
C) Uçakla
Cevap: B
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 105[/syf]
10. Mert, ulaşım türlerinde kullanılan taşıtlara aşağıdaki örnekleri vermiştir. Mert hangi ulaşım türüne yanlış örnek vermiştir?
A) Kara yolu
B) Hava yolu
C) Demir yolu
Cevap: C
11. Aşağıdakilerin hangisinde ulaşım araçları ve türleri yanlış eşleştirilmiştir?
A) Hava yolu
B) Deniz yolu
C) Demir yolu
Cevap: B
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 106[/syf]
12. Islak ellerle elektrik prizlerine dokunmamalıyız. Görseldeki uyarı aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
A) Teknolojiyi güvenli kullanma
B) Afet durumunda güvenlik
C) Ulaşımda güvenlik kuralları
Cevap: A
13. Verilen görselleri kullanan bir öğretmen hangi konuya dikkat çekmeyi amaçlamıştır?
A) Acil durumlara
B) Trafikte yardımlaşmaya
C) Ulaşım araçlarına
Cevap: B
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 107[/syf]
14. Bir okuldaki öğrenciler İstanbul gezisine otobüsle gidecektir. Aşağıdakilerden hangisi bu otobüsteki öğrencilerin yolculuk sırasında uyması gereken davranışlardan biridir?
A) Kolunu pencereden uzatması
B) Şoförün dikkatini dağıtması
C) Emniyet kemerini takması
Cevap: C
15. Öğretmenin, “Ulaşımda güvenlik kuralları nasıl olmalıdır?” sorusuna karşılık, aşağıdaki öğrencilerden hangisi doğru cevap vermiştir?
A) Yiğit : Emniyet kemerini sadece sürücüler takmalıdır.
B) Sevgi : Taşıtlardan inerken acele edilmelidir.
C) Umut : Araç hareket halindeyken ayağa kalkılmamalıdır.
Cevap: C
16. Demir yolu ulaşım araçlarını sınıfa tanıtmak için poster hazırlamaya karar veren Hasan aşağıdaki resimlerden hangisini kullanmalıdır?
Cevap: A
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 4. Ünite Sayfa 108[/syf]
17. Aile, kadın, çocuk, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal destek hattının acil telefon numarası aşağıdakilerden hangisidir?
A) 110
B) 183
C) 122
Cevap: B
18. Aşağıdakilerden hangisi kara yolu aracı değildir?
A) Tramvay
B) Otobüs
C) Bisiklet
Cevap: A
2. Sınıf Çalışma Soruları Hayat Bilgisi 4. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok