18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.
“18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.
Soru: 18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.
- Cevap:
10. Osmanlı’da ilk düzenli orduyu kuran hükümdar
- Cevap: Orhan Bey
11. Osmanlı’da kurulan ilk düzenli ordu
- Cevap: Yaya ve Müsellem
12. Devşirme sistemi ile yetiştirilen devlet adamı veya asker
- Cevap: Kapıkulu
13. Yeniçeri Ocağına asker olarak alınacak çocukların toplanma yöntemi
- Cevap: Devşirme
14. Yeniçeri askerlerinin üç ayda bir aldıkları maaş
- Cevap: Ulufe
15. Devşirme askerlerinin ilk eğitimlerini aldıkları yer
- Cevap: Acemi oğlanlar ocağı
16. Dervişlerden oluşan askeri birlik
- Cevap: Abdalân-ı Rûm
17. Yıllık geliri üç bin akçeden yirmi bin akçeye kadar olan topraklar
- Cevap: Tımar
18. Osmanlı mali teşkilâtında vergi tespiti amacıyla yapılan sayım
- Cevap: Tahrir
“10. Sınıf Tarih Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 96 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok