“18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.

Soru: 18. sorularda verilen ifadeleri okuyarak doğru kavramlar ile eşleştiriniz.

  • Cevap: 
10. Osmanlı’da ilk düzenli orduyu kuran hükümdar
  • Cevap: Orhan Bey
11. Osmanlı’da kurulan ilk düzenli ordu
  • Cevap: Yaya ve Müsellem
12. Devşirme sistemi ile yetiştirilen devlet adamı veya asker
  • Cevap: Kapıkulu
13. Yeniçeri Ocağına asker olarak alınacak çocukların toplanma yöntemi
  • Cevap: Devşirme
14. Yeniçeri askerlerinin üç ayda bir aldıkları maaş
  • Cevap: Ulufe
15. Devşirme askerlerinin ilk eğitimlerini aldıkları yer
  • Cevap: Acemi oğlanlar ocağı
16. Dervişlerden oluşan askeri birlik
  • Cevap: Abdalân-ı Rûm
17. Yıllık geliri üç bin akçeden yirmi bin akçeye kadar olan topraklar
  • Cevap: Tımar
18. Osmanlı mali teşkilâtında vergi tespiti amacıyla yapılan sayım
  • Cevap: Tahrir

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 96 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.