12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 246
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 246
Şiiri sevdiğim kadar bir şeyi sevmem… Roman, hikâye okumaya, kendilerini edebiyatçılığa kaptırmayan kişilerin yazdıkları denemeleri okumaya da bayılırım; ama onlardan ne de olsa bıkılıyor. Bir romanı isterse Stendhal’in olsun, üst üste kaç kere okuyabilirsiniz. Anlattıklarını öğrendiniz mi, elbette kapatacaksınız. Ancak şiiri bıkmadan defalarca okuyabilir, her okuyuşunuzda da farklı duygulara yolculuk yapabilirsiniz.
Bu parçada vurgulanmak istenen düşünceyi aşağıya yazınız.
- Cevap: Şiir diğer edebi türlere göre daha özel ve daha etkileyicidir.
2. Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki parçada, “ama” bağlacından önce noktalı virgül kullanılmıştır. Günümüzde ama, fakat, lakin gibi bağlaçlardan önce noktalı virgülün artık kullanılmamasını nasıl açıklarsınız?
Roman, hikâye okumaya, kendilerini edebiyatçılığa kaptırmayan kişilerin yazdıkları denemeleri okumaya da bayılırım; ama onlardan ne de olsa bıkılıyor.
- Cevap: Çok mantıklı çünkü bağlaçlar noktalama işaretlerinin görevlerini de içerisinde barındırır. İkisini de yan yana kullanmak mantıksızdı zaten.
Aşağıda Vedat Günyol’un Sabahattin Ali’nin Hikâyeciliği ve Romancılığı adlı denemesinden bir bölüm verilmiştir. Bu denemeyi okuyup denemede yazarın Sabahattin Ali ile ilgili görüşlerini sınıfta sözlü olarak paylaşınız.
Sabahattin Ali’den söz etmenin iki yolu var. Biri, onu hikâyeci ve romancı olarak ayrı ayrı yönlerden ele almak, öbürü de, ondan bir bütün olarak söz etmek. Roman, hikâye türlerine bağlı kalıp,
teknik farklar, biçime dokunan ayrılıklar üzerinde durulunca birinci yoldan yürümüş oluruz. Sanata, edebiyata verdiği propaganda değeri göz önünde tutulunca da, onu özü bakımından bütün eserleriyle incelemek yerinde olur. Yazar üstünde tam bir yoruma varabilmek için iki yolu da denemek gerek. Bu yazıda birinci yolu deneyeceğim.
Şükran KURDAKUL, Çağdaş Türk Edebiyatı 4
- Cevap: Sabahattin Ali’yi anlayabilmek için onun yazdığı tüm eserleri okumak, incelemek gerekir. Yazmış olduğu hikayeleri ve romanları ayırmadan okumak gerek.
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 246 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.