Evvel Cevap
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 69
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Melis Yayınları
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 69

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 69 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 69

YAZMA ÇALIŞMALARI 

A. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Maksim Gorki, fırıncı çıraklığı yıllarında, Tolstoy’un bir hikâyesini okurken, öylesine kendinden geçer ki, acaba kâğıdın içinde büyülü bir şey mi var diye havaya kaldırır bakar. Tabii beyaz sahife üzerinde siyah harflerden başka bir şey göremez.
Mehmet KAPLAN, Kültür ve Dil

Hikâye gerçeğe uygun olay ve durumların yer ve zamana bağlanarak, ayrıntılara girilmeden anlatıldığı yazı türüdür. Küçürek (minimal) hikâyeler alışık olduğumuz hikâyelerden daha kısa ve daha yoğun anlatılardır.

B. Yazma Tür ve Tekniklerini Uygulama

Hikâye türüyle ilgili “Okuma” bölümünden edindiğiniz bilgilerden de yararlanarak bir hikâye yazınız. Yazacağınız hikâyede “anlatma”, “diyalog”, “iç konuşma” ve “özetleme” anlatım tekniklerinden en az ikisini kullanınız.

Küçürek hikâyelerle ilgili “Okuma” bölümünde edindiğiniz bilgilerden de yararlanarak bir küçürek hikâye yazınız. Küçürek hikâye yazarken “anlatma”, “diyalog”, “iç konuşma” ve “özetleme” tekniklerinden en az ikisini kullanınız.

Yazacağınız hikâyelerin tema ve konusunu, açık ve örtük iletilerini, hikâye kahramanlarını, kahramanların yaşayacağı çatışmaları belirleyiniz. İç çözümleme, iç konuşma ve diyalog anlatım tekniklerini kullanarak kişilerinizin ruhsal ve fiziksel özelliklerini yansıtınız.

Küçürek hikâye yazarken kullanacağınız hikâyedeki kelime sayısına dikkat ediniz. Açıklık ve akıcılık iyi bir anlatımda görülen özelliklerdir.

Hikâyenizi anlatım ilkelerine uygun olarak yazınız.

Hikâyenizin anlam açısından yoğun olmasına dikkat ediniz.

Hikâyenizin imla ve noktalama kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

Yazdığınız hikâyeleri çeşitli araç ve yöntemlerle (sınıf panosu, okul panosu, dergi, gazete, sosyal medya vb.) sergileyiniz.

Soru: Kitabınızın “Ekler” bölümünde yer alan “Yazma Öz Değerlendirme Formu”nu kullanarak yazılarınızı değerlendiriniz.

  • Cevap: Formu sizler doldurabilirsiniz.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 69 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum