

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 252

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 252 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 252
10, 11 ve 12. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız.
(…)
Faydacı olmayan oyun dünyasında sık sık yaşayan çocuk, o büyülü yıldız dünyasına girmeye elbette bizlerden daha elverişli durumdadır. Çocukla estetik dünyanın ne ilişiği var demeyin! Oyun dünyası duyumlar, bu duyumlarla kaynaşan çağrışımlardır. Çocuksa bunların hiçbirinden yoksun değildir. Yalnız şu var ki bu ön sanat duygusunun tam sanat dünyasına dönmesi, bir derinlik ve kesinlik kazanması, tabiatın bizde uyandırdığı buğulu çağrışımlarla karışık duyumların sanatla sınırlanmasına, biçime girmesine bağlıdır. Başka deyişle bakıp bakıp daldığımız bir tabiat parçası, gördüğümüz veya okuduğumuz sanat eserlerinin bizde bıraktığı izlenimlerle, yankılarla yaşamaya başlayınca asıl bir duygu ve tutku kaynağı olur. Bu bakımdan Oscar Wilde’in “sanat tabiatı değil, tabiat sanatı yansılar” sözü derin bir gerçeğe dokunmaktadır…
Suut Kemal YETKİN Güzel Yazılar Denemeler
Soru: 10) Bu parçada asıl ifade edilmek istenen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sanat ve estetik zevki çocuklarda küçük yaşlarda başlar.
B) Çocukları sanat alanına yönlendirmek yetişkinlerin görevidir.
C) Sanatsal zevkin oluşması belirli bir süreçte gerçekleşir.
D) Tabiat, sanatın en önemli yansıtıcısı olduğundan sanatçılar eserlerinde tabiattan yararlanır.
E) Çocuklara kazandırılmak istenen birçok yetkinlik oyunlar vasıtasıyla kazandırılabilir.
- Cevap: D
Soru: 11) Bu parçanın sonuna anlam akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Ama bu içe dolan o sıcak duygunun çocukta bulunmadığı değil, sadece erişkinlikteki yoğunluğu daha bulamadığını gösterir.
B) Oyunları sayesinde büyüklerin dünyasına adapte olmaya çalışan çocukların oyun oynamaları için teşvik edilmeleri son derece önemlidir.
C) Çocuğun yetiştiği ortamda sanata, sanatçıya değer veriliyorsa çocuk da bu ortamdan etkilenecek sanata merak duyacaktır.
D) Çocuğa sanat eğitimi verirken elimizi çabuk tutmamız gerekiyor çünkü birçok yetenek on iki yaştan sonra körelmekteymiş.
E) Dünyayı kalem tutan, fırça tutan eller güzelleştirdiği ve güzelleştireceği için çocuklarımızı sanat alanına yönlendirmek büyük önem taşımaktadır.
- Cevap: A
Soru: 12) Bu parçada kullanılan anlatım biçimi ve düşünceyi geliştirme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Açıklama-tanımlama
B) Öyküleme-karşılaştırma
C) Tartışma-tanık gösterme
D) Tartışma-örnekleme
E) Açıklama-alıntılama
- Cevap: C
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 252 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum