

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 242

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 242 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 242
HAZIRLIK
Kimi başında taçla doğar, kimi kılıçla… Ben kalemle doğmuşum. İnsanlar kıyıcıydılar, kitaplara kaçtım. Kelimelerle munisleştirmek istedim düşman bir dünyayı. Şiirle başladım edebiyata, cıvıldıyan bir kuş kadar rahattım yazarken, kulaklarımda bir ses uğulduyordu, etrafımdakilerin duymadığı bir ses. Ve defterler kendiliğinden doluyordu. Sonra ilmin, ilhâmı dizginleyen sert disiplini.. histen ve hissiden utanış. Nazımdan nesre, öznelden nesnele atlayış (…)
Fransız ve İngiliz edebiyatını Balzac’la beraber dolaştım. Balzac’ tanımasam romancı olmak isterdim. Yıllarca insanlığın Komedyasıyla uğraştıktan sonra roman yazmağa kalkışmak küstahlık olurdu. Düşünce hayatıma yön veren öteki ustalar: Rousseau (Ruso) ile İbn Haldun. Rousseau’dan Nietzsche’ye (Niçe), Nietzsche’den Hegel’e ve şakirtlerine geçiş. İbn Haldun, İslâm dünyasındaki kılavuzum.
Tiyatronun yabancısıydım. Üzerinde rahatça kalem oynatacağım tek saha kalıyordu: deneme. Denemenin belli bir muhtevası yok. Her edebî nevi kucaklayacak kadar geniş, rahat ve seyyal. Kalıplaşmamış olduğu için çekici. İki handikapı var: Mazimize uzanmıyor çağrışımları sevimsiz.
Cemil MERİÇ, Mağaradakiler
Soru: 1) “Son Yaprak” adlı denemeden alınan bu parçada deneme türünün hangi özellikleri verilmiştir?
- Cevap: Konu sınırlaması olmaması, kanıtlamaktan uzak rahat bir üslubu tercih etmesi, diğer edebî türleri kapsayıcı bir tür olması gibi özellikleri verilmiştir.
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 242 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum