Evvel Cevap
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 159
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Melis Yayınları
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 159

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 159

Soru: 2a) Elverir, hay hay… –Elini Yunus Emre’nin eli üstünden iki defa geçirdi–: Nur ol! Ve de avanaklığımı bağışla… Seni bizim gibi ölümlüler hesabına saydım. Ölene kazılır mezar… Adam ölmeyince… Hiç ölmeyince…  Bu parçada anlatılmak isteneni belirleyiniz.

  • Cevap: Bu parçada anlatılmak istenen, Yunus Emre’nin manevi bir büyüklüğünün fark edilmesi ve onun sıradan bir insan gibi düşünülmesinin yanlış olduğudur. Yunus Emre’nin ölümsüz manevi yönü vurgulanıyor.

Soru: b) Bu parçadaki kısa çizginin kullanım amacını belirleyiniz. Bu parçada kısa çizgi yerine hangi noktalama işaretinin kullanılabileceğini söyleyiniz.

  • Cevap: Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur. Kısa çizgi yerine virgül de kullanılabilir.

12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 159 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum