12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 118
“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 118 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 118
Soru: 1) Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Altı çizili kelimelerin hangi anlamda (gerçek, yan, mecaz) kullanıldığını belirleyiniz.- Cevap:
- üstünde: mecaz
- karar: gerçek
- onaran: mecaz
- mimar: mecaz
- külümden: gerçek
- hisar: gerçek
- büyüyen: mecaz
- zafer: gerçek
- anahtar: mecaz
- Cevap:
- Cevap: Şiirde “madem ki” şeklinde yazılan kelime “mademki” şeklinde yazılmalı.
- Cevap: Noktalama işaretlerinden yararlanılmaması şiirde farklı şekilde okumalara uygun düşmektedir. Bu yüzden anlamda genişlemeye yol açmıştır.
- Cevap: Necip Fazıl’ın “Beklenen” şiiri, aşk ve özlem temasını sade bir dille işlerken Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine IV” şiiri ilahi aşk ve sürgünlük duygusunu daha soyut bir anlatımla sunar. "Beklenen" hece ölçüsüyle yazılmış ve uyaklıdır, duyguları doğrudan ifade eder. Karakoç’un şiiri ise serbest ölçüde imgelerle dolu ve kapalı bir anlatıma sahiptir. Her iki şiir de sevgiliye duyulan özlemi işler, ancak dillerindeki ve yapı özelliklerindeki farklılıklar belirgindir.
12. Sınıf Melis Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 118 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok