Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 224

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 224 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 224

Soru: 12) Aşağıda bir bölümü verilen eserlerden birini okuyunuz. Okuduğunuz eseri Samimilik adlı eserle ele aldıkları konu ve üslupları bakımından karşılaştırınız. Karşılaştırma sonuçlarınızı sınıfta sözlü olarak paylaşınız.

Denemeler

Gerçek dostluğun ne olduğunu bilirim; bildiğim için de dostumu kendime çekmekten çok, kendimi ona veririm. Ona iyilik etmeyi onun bana iyilik etmesinden daha çok istemekle kalmam; kendine her edeceği iyiliğin bana da iyilik olmasını isterim. Bana en büyük iyiliği kendine iyilik ettiği zaman etmiş olur. Bir yere gitmek ona hoş geliyor yahut bir işine yarıyorsa, uzakta olması bana yanımda olmasından daha tatlı gelir. Kaldı ki haberleşmek mümkün oldukça insan ayrı düşmüş de sayılmaz. Ben vaktiyle dostumdan ayrılmada fayda bile buldum. Birbirimizden uzaklaşmakla hayatımızı daha fazla doldurmuş, imkânlarımızı genişletmiş oluyorduk. Başka başka yerlerde, o benim için yaşıyor, keyfediyordu, ben de onun için. Hayatın tadını bir aradaymışız gibi çıkarıyorduk. Hatta bir aradayken birimizden biri işsiz kalıyordu. O kadar kaynaşmıştık ki, ayrı ayrı yerlerde olmakla aramızdaki gönül birliği bir kat daha zenginleşiyordu.

Montaigne

Bu Ülke

Şöhreti fethe koşan bir aydınlar ordusu. Kimi yarı yolda kalacak, kimi yol değiştirecektir bu akıncıların. Belki hiçbiri varamayacaktır hedefe. Genç düşünce, dergilerde kanat çırpar. Yasak bölge tanımayan bir tecessüs; tanımayan, daha doğrusu tanımak istemeyen. En çatık kaşlılarında bile insanı gülümseten bir “itimât-ı nefs”, dünyanın kendisi ile başladığını vehmeden bir saffet var. Tomurcukların vaitkâr gururu.
Bir şehrin iç sokakları gibi mahrem ve samimidirler. Devrin çehresini makyajsız olarak onlarda bulursunuz. Müzeden çok antikacı dükkânı, mühmel ve derbeder.
Kitap, istikbale yollanan mektup… smokin giyen heyecan, mumyalanan tefekkür. Kitap ve gazete… biri zamanın dışındadır, öteki “an”ın kendisi. Kitap, beraber yaşar sizinle, beraber büyür. Gazete, okununca biter.

Cemil Meriç

  • Cevap: Nurullah Ataç’ın Samimilik metni içten olmanın sorumluluğuna vurgu yaparak samimiliğin sınırlarını anlatırken Cemil Meriç’in Bu Ülke eseri ise aydınların topluma katkısını ve onların saf heyecanlarını ele alır. Nurullah Ataç günlük yaşamdan örneklerle sade ve doğrudan bir üslupla eleştirisini sunar. Cemil Meriç toplumsal bir bakış açısıyla imgelerle dolu ve daha derin bir anlatımı tercih eder. Nurullah Ataç bireyin iç dünyasına odaklanır. Cemil Meriç kültürel ve düşünsel boyutta bir analiz yapar.

METİN BİTERKEN…

Soru: Günümüzde bir denemeci, güncel bir konuda deneme yazmak istese yazılarında hangi konulara yer vermesini istersiniz? Niçin?

  • Cevap: Günümüzde bir denemeci, toplumsal sorunlar, çevre krizi, dijitalleşme ve bireysel özgürlük gibi konulara yer verebilir. Bu konular hem günlük yaşamımızı doğrudan etkiliyor hem de geleceğimizi şekillendiriyor.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!