12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 206
“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 206 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 206
Soru: 1) Aşağıda boş bırakılan yere okuduğunuz Fatih adlı metinden alınan “Engel ancak benim gücümü artırır, yeni yollar buldurur bana.” ifadesiyle aynı doğrultuda olabilecek bir paragraf yazınız.
- Cevap: Zorluklar, insanın gerçek gücünü ortaya çıkaran fırsatlardır. Her engel aslında ilerlemek için yeni bir yol bulma şansı sunar. Eğer karşıma bir duvar çıkarsa onu aşmak için farklı yollar ararım. Yılmadan azimle çalışmak başarının anahtarıdır. Güçlükler karşısında pes etmek yerine onlardan ders alıp daha da güçlenirim. Sonuçta her mücadele beni daha da deneyimli ve kararlı hale getirir.
Soru: 2) Aşağıda Fatih adlı metinden alınan bazı cümlelerdeki birleşik kelimelerin altı çizilmiştir. Bu kelimelerin bitişik yazılma sebebini tabloda boş bırakılan yerlere yazınız.
- Cevap:
3) Doktor Epkem’de fıkranın bini bir para. Zemine zamana uydurur anlatır. Bir başka merakı da divan edebiyatı. Operasyon yaparken bile divan mısraları döktürür. Sözün gelişine göre işte yine bir tane yapıştırıyor.
EPKEM: Ne demiş Sebâti: “Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan âlemde ekmek yok sanır.” Ben dalıyorum hanımlar beyler. (Pastaya saldırır.)
Soru: Yukarıdaki parça, Haldun Taner’in Ayışığında Şamata oyunundan alınmıştır. Bu parçayı kişilerin vurguladıkları düşünceleri dikkate alarak paragrafa dönüştürünüz. Bu paragrafı aşağıda boş bırakılan yere yazınız.
- Cevap: Doktor Epkem, mizahı ve divan edebiyatına olan ilgisiyle bilinen bir karakterdir. Fıkraları her zaman ortamına ve zamana uydurarak anlatır. Aynı zamanda divan edebiyatına olan merakı operasyon sırasında bile kendini gösterir. Bu sırada Sebâti’den bir beyit alıntı yaparak “Tok olan cümle cihanı tok sanır. Aç olan âlemde ekmek yok sanır.” sözünü söyler. Ardından hızlıca pastaya yönelir ve sahneye mizahi bir hava katar. Epkem’in bu sözüyle ifade ettiği düşünce insanların kendi durumlarına göre dünyayı algıladıklarıdır.
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.