

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 186

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 186
Hazırlık
Cumhuriyet Dönemi’nin önemli tiyatro yazarlarından biri olan Orhan Asena, tarihî konuları ele alan tiyatrolar için “Tiyatro tarihten yararlanır, tarihi kullanır, ama tarihe teslim olmaz, kendini bağlamaz.” ifadelerini kullanır. Tiyatro yazarlarının sadece seyircisine karşı sorumlu olduğu anlayışını benimseyen Orhan Asena gerçeklerin başka, inandırıcılığın başka olduğunu düşünür. Tiyatro yazarları da inandırıcı olanın peşindedir. Bu nedenle belgeleri sıralamaz, o belgelerden yeni bir eser yaratır.
Soru: Tarihî konuları ele alan tiyatro oyunları ile ilgili yapılan bu açıklamalara katılıyor musunuz? Niçin?
- Cevap: Bu açıklamalara katılıyorum. Tarihî konuları ele alan tiyatrolar, olayları olduğu gibi sıralamak yerine, hikâyeyi inandırıcı ve etkileyici bir şekilde sunmak için sanatsal özgürlük kullanır. Çünkü tiyatronun amacı, seyirciyi düşündürmek ve duygusal olarak etkilemektir.
12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum