12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 6. Ünite Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 6. Ünite Cevapları

[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 46[/syf] 1. Uygun şartlarda tanımlı bir f fonksiyonu veriliyor. d[f(x)] = 3f(x) - 4x ve f(1) = 5 olduğuna göre f(5) kaçtır? A) 13 B) 14 C) 15 D) 16 E) 17
  • Cevap: A
2. Gerçek sayılar kümesinde tanımlı y = f (x) eğrisinin üzerindeki A(2, 6) noktasından çizilen teğeti orijinden geçmektedir. f(x) = 6x + 2 olduğuna göre f (1) kaçtır? A) -5 B) -3 C) 7 D) 9 E) 12
  • Cevap: D
3. F 5.√x+3x-2/xdx integrali aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 5 • + 3x\/x - 2\/x + c B) 5 • + 2x</x - 2A + c C) 6 • + 2x^x - 4/X + c D) 6 • Vx® + 3x</x - 2jx + c E) 6 • %x? + 2x4x - 2</x + c
  • Cevap: C
4. Gerçek sayılar kümesinde sürekli bir f fonksiyonunun türevi, biçiminde veriliyor. f (1) = 3 olduğuna göre, I. f fonksiyonunun yerel minimum değeri -1'dir. II. f fonksiyonu [1,3]'nda azalan bir fonksiyondur. III. f(x) = 2 denkleminin kökler toplamı 13/2'dir. ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 47[/syf] 5. x3.x-2.x+2/4 dx integrali aşağıdakilerden hangisine eşittir?
  • Cevap: E
6. Uygun şartlarda tanımlı f ve g fonksiyonları için, g(x) = f [f(x2) + 2x2f (x2)]dx ve g(-2) = f(4) = 3 olduğuna göre g (2) kaçtır? A) 14 B) 15 C) 16 D) 17 E) 18
  • Cevap: B
7. 7.√3-√x/12√x dx integralinin eşiti aşağıdakilerden hangisidir?
  • Cevap: E
8. f (x) = # (x - 1)5dx olduğuna göre J x2dx integralinin f (x) türünden eşiti nedir? A) 6f (x) B) 3f (x) C) 2f( x) D) -3f( x) E) 18 E) -6f( x)
  • Cevap: C
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 48[/syf] 9. [1,5] aralığı 4 eşit alt aralığa bölündüğünde f fonksiyonunun Riemann alt toplamı kaç olur? A) 50 B) 34 C) -17 D) -34 E) -50
  • Cevap: E
10. Şekildeki dik koordinat düzleminde A(4, 4) ve B(6, 5) noktalarından geçen bir f fonksiyonunun grafiği verilmiştir. f fonksiyonunun A ve B noktalarından çizilen teğetleri birbirine dik olduğuna göre xf" (x)dx kaçtır? A) 15 B) 78/5 C) 16 D) 89/5 E) 17
  • Cevap: B
11. Dik koordinat düzleminde y = f(x) fonksiyonunun 1. türevinin grafiği verilmiştir. Buna göre f( -2) 'nin değeri, I. f(-8) II. f(6) III. f( 8) ifadelerinden hangilerine eşittir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: C
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 49[/syf] 12. J f(x + 1)dx = k + 8 ve ) )x - 1)dx = k - 4 olduğuna göre J f( 1 - 2x)dx integrali aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) k +1 B) 4 C) 6 D) 2k + 2 E) 12
  • Cevap: C
13. Dik koordinat düzleminde f fonksiyonunun grafiği verilmiştir. f fonksiyonunun x =-2, x = 2 ve x = 5 apsisli noktalarda ekstremumu vardır. Buna göre f1 (x)|dx integralinin değeri kaçtır? A) 4 B) 6 C) 8 D) 10 E) 12
  • Cevap: D
14. f(x2) dx = 36 olduğuna göre J f(x)xdx integralinin değeri kaçtır? A) 24 B) 28 C) 30 D) 36 E) 48
  • Cevap: A
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 50[/syf] 15. Dik koordinat düzleminde f fonksiyonunun grafiği verilmiştir. J [5f( 1 - 2x) - f1 (1 - 2x)]dx = 20 olduğuna göre J f1 (x) • (fof)(x)dx integralinin değeri kaçtır? A) -7 B) -3 C) 0 D) 3 E) 7
  • Cevap: A
16. dx integralinde 1 -/x dönüşümü yapıldığında aşağıdaki integrallerden hangisi elde edilir?
  • Cevap: B
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 51[/syf] 17. Dik koordinat düzleminde f (x) = -7 - x2 parabolü ve bu parabole x = 3 apsisli noktasından çizilen teğeti verilmiştir. Teğet doğrusu O(0, 0) noktasından geçtiğine göre şekildeki boyalı bölgenin alanı kaç birimkaredir? A) 12 B) 10 C) 8 D) 6 E) 4
  • Cevap: D
18. a, b e R ve a < b olmak üzere J (6x - x2)dx integralinin alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 36 B) 48 C) 54 D) 72 E) 108
  • Cevap: A
19. Dik koordinat düzleminde f(x) =-x2 - 3x + 1 parabolü ve g (x) =-x - 2 doğrusu verilmiştir. Buna göre şekildeki boyalı bölgenin alanı kaç birimkaredir? A) 9 B) 8 C) 7 D) 6 E) 5
  • Cevap: C
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 6. Ünite Çözümleri Sayfa 52[/syf] 20. Dik koordinat düzleminde, gerçek sayılar kümesinde tanımlı bir f fonksiyonunun birinci türevinin grafiği verilmiştir. f (-6) = 9 olduğuna göre f (7) kaçtır? A) 20 B) 23 C) 25 D) 28 E) 30
  • Cevap: E

12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 6. Ünite Çözümleri ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.