12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 4. Ünite Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 4. Ünite Cevapları

[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 4. Ünite Çözümleri Sayfa 68[/syf] 1. A (5, - 3) noktası orijin etrafında pozitif yönde 90° döndürüldükten sonra x = -2 doğrusuna göre simetriği alınmaktadır. Buna göre elde edilen noktanın koordinatları toplamı kaçtır? A) 4 B) 2 C) 0 D) -1 E) -2
  • Cevap: E
2. A(-2, 3) noktasının y eksenine göre simetriği B noktasıdır. B noktasının y ekseni boyunca negatif yönde 4 birim ötelenmesi ile elde edilen nokta C’dir. Buna göre C noktasının koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? A) (2,7) B) (2, - 1) C) (2, - 3) D) (-2,7) E) (-2, - 3)
  • Cevap: B
3. Analitik düzlemde köşelerinin koordinatları A(2, 5), B(4, 2), C( 3, - 1) olan bir ABC üçgeni ötelendiğinde A( 2,5) köşesi A1B1C1 üçgeninin A1 (-1,1) noktasına gelmektedir. Buna göre A1B1C1 üçgeninin ağırlık merkezinin orijine olan uzaklığı kaç birimdir? A) 1 B) √2 C) 2 D) √3 E) √5
  • Cevap: C
4. Analitik düzlemde A(1, 3) noktasının x ekseni boyunca pozitif yönde 2 birim ötelenmesi ile oluşan noktanın y = 2 doğrusuna göre simetriği olan nokta aşağıdakilerden hangisidir? A) (1,3) B) (3,1) C) (1,- 3) D) (3, - 1) E) (-3,- 1)
  • Cevap: B
5. Analitik düzlemde A(2, 3) noktasının, x eksenine göre simetriği A1 ve orijine göre simetriği A" noktalarıdır. Buna göre A1 ile A" noktaları arasındaki uzaklık kaç birimdir? A) 2√2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 5√2
  • Cevap: C
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 4. Ünite Çözümleri Sayfa 69[/syf] 6. Analitik düzlemde 2x - 5y +1 = 0 doğrusunun A(-3/4,1) noktasına göre simetriği olan doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir? A) 2x - 5y - 5 = 0 B) 2x - 5y - 6 = 0 C) 2x - 5y - 7 = 0 D) 2x - 5y - 9 = 0 E) 2x - 5y - 8 = 0
  • Cevap: E
7. Analitik düzlemde 2x - y = 4 doğrusunun orijine göre simetriği olan doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir A) -2x + y = 4 B) x - 2y = - 4 C) 2x + y = 4 D) 2x + y = - 4 E) -2x + y = - 4
  • Cevap: A
8. Analitik düzlemde verilen OABC dikdörtgeni orijin etrafında pozitif yönde 90° döndürülerek O A1B1C1 dikdörtgeni elde ediliyor. Buna göre O A1B1C1 dikdörtgenin ağırlık merkezinin koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? A) (-2, - 1) B) (-2,1) C) (-1, - 2) D) (-1,2) E) (2, - 1)
  • Cevap: B
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 4. Ünite Çözümleri Sayfa 70[/syf] 9. Analitik düzlemde verilen A(-2,2/3) noktası orijin etrafında pozitif yönde 30° döndürülmesi ile elde edilen görüntünün koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? A) (0,4) B) (-√3,√3) C) (-2√2,2√2.) D) (-2√3,2) E) (-√3,√3)
  • Cevap: D
10. Analitik düzlemde O(0, 0) noktasının K(2, 3) noktasına göre simetriği olan B noktasının y = x doğrusuna göre simetriği C noktasıdır. Buna göre OBC üçgeninin alanı kaç birimkaredir? A) 11/2 B) 13/2 C) 9 D) 10 E) 11
  • Cevap: D
11. Verilen kare biçimindeki şekil ağırlık merkezi etrafında ok yönünde 990° döndürüldüğünde oluşan görüntü aşağıdakilerden hangisidir?
  • Cevap: E
[syf]12. Sınıf Matematik Tekrar Testleri 4. Ünite Çözümleri Sayfa 71[/syf] 12. Analitik düzlemde verilen ABCD karesinin y eksenine göre simetriği alınıyor. Elde edilen A1B1C1D1 karesi x ekseni boyunca pozitif yönde 1 birim ötelendiğinde A" B11C" D" karesi elde ediliyor. Buna göre C" noktasının koordinatları aşağıdakilerden hangisidir? A) (-3,5) B) (-3,7) C) (-2,4) D) (-2,5) E) (-2,7)
  • Cevap: D

12. Sınıf Tekrar Testleri Matematik 4. Ünite Çözümleri ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.