12. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı
“12. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı SDR İpekyolu Yayıncılık
ipek doğal polimerlere örnektir. Yapay polimerler ise laboratuvarda üretilir. Polietilen, polivinilklorür, polistiren, politetrafloroetilen ve politetrakloroetilen yapay polimerlerdir. Yapay polimerlerin üretiminde kullanılan başlangıç maddeleri, alkenler ya da alkenlerden türetilmiş bazı ikili bağ içeren bileşiklerdir. Başlangıç maddelerindeki ikili bağları oluşturan pi bağları kolayca açılarak moleküllerin birbirine bağlanmasına imkân verir. Çok sayıda molekülün birbirine bağlanmasıyla da polimerler oluşur. Polietilen (PE), yüksek sıcaklık ve basınçta uygun katalizörler eşliğinde başlangıç maddesi olarak kullanılan etilen molekülünün polimerleşmesi ile elde edilir.
Polivinil klorür (PVC), vinil klorürün polimerleşmesi ile elde edilir. Polivinil klorür eldesinde başlangıç maddesi olarak kullanılan vinil klorür, etilen molekülünden elde edilmektedir.
Tetrafloroetilen, teflon olarak bilinen politetrafloroetilen polimerinin üretilmesinde başlangıç maddesi olarak kullanılır. Başlangıç maddesi olan tetrafloroetilen, etilen molekülünden üretilmektedir.
3.1.4. Alkinler
Alkinler, karbon-karbon üçlü bağlarına sahip ve genel formülleri CnH2n-2 olan doymamış hidrokarbonlardır. Yapısında birden fazla üçlü bağ bulunan alkinlere polialkin denir. Alkinler doğada bulunabildiği gibi laboratuvarda da üretilebilmektedir. Alkinlerin en basit üyesi asetilen olarak da bilinen etindir (C2H2).
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
12. Sınıf Kimya Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 130 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok