Evvel Cevap
12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 232
12. Sınıf Matematik Melis Yayınları
12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 232

“12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 232 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 232

Limitin Tarihsel Gelişimi
Limitin bugünkü tanımını veren Augustin Louis Cauchy’dir. Fakat limit kavramı ile tanımlanan integral hesabını ilk defa Arşimet küre ve benzeri cisimlerin hacmini hesaplarken kullanmıştır. Ayrıca limit kavramıyla tanımlanan türevin ilk defa Fermat (Ferma) ve Descartes (Dekart) tarafından kullanıldığı ve türevin atası olan “diferansiyel” kavramının Leibnitz (Laybnıtz) tarafından ortaya atıldığı bilinmektedir. Leibnitz ile eş zamanlı olarak Newton (Nivton) da türevin geometrik yorumunu geliştirmiştir.

Yoksul bir ailenin oğlu olarak 1864’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Daha çocuk yaşlarda iken annesini ve babasını kaybeden Salih Zeki,
1874 yılında Darüşşafaka’ya girdi. Okulda parlak zekası ve matematiğe olan yeteneği nedeniyle öğretmenlerin dikkatini çekti.
Türkiye’ye matematik, fizik ve fen derslerini Batılı yöntemlerle getiren kişidir. Birçok gazete ve dergide yayınlanan yazılarıyla Türk gençliğini edebiyat kadar matematiğe de yönlendiren ve matematiği sevdiren yine o olmuştur. Salih Zeki üniversite ders kitapları yazmış, felsefi konularda telif-tercüme eserler bırakmış, bilim tarihi ile ilgili incelemeler yayınlamıştır.

Dinamik Matematik ve Geometri Yazılımı yardımıyla h fonksiyonunun grafiğini çizelim. Fonksiyonu sürekli yapan n değerini bulalım.
Giriş çubuğuna aşağıdaki komutu yazıp “Enter” tuşuna basalım.
Eğer(-10 < x < 0, x3 – nx + 5)
Ekranda beliren sürgüde n sayısının -5 ile 5 arasında değişen değerlerine göre h fonksiyonunun grafiğinin değişimini inceleyeceğiz.
Giriş çubuğuna aşağıdaki komutu yazıp “Enter” tuşuna basalım.
Eğer(0 < x < 10, x2- n(x + 1) + 2)
Sürgüde n değerlerini değiştirerek (sürgüyü sola ve sağa oynatarak) x = 0 noktasında grafikleri çakıştırmaya çalışalım.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Melis Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum