Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Matematik Melis Yayınları

12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 206

“12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 206 Melis Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Melis Yayınları Sayfa 206

Augustin Louis Cauchy (Ogusten Lui Koşi) (1789-1857)
1789 yılında Paris’te dünyaya gelen Cauchy, döneminin en büyük Fransız matematikçisidir. Matematiğin hemen hemen her alanına önemli katkılarda bulundu. Onun öne sürdüğü düşüncelerden pek çoğunun modern matematiğin temellerini oluşturduğu görüldü.
Cauchy, limit kavramına dayanarak fonksiyonların sürekliliğine ilişkin tanımlar ortaya koydu. Aynı düşünceyi kullanarak fonksiyon türevinin tanımını da yaptı.
Restorasyon dönemi Cauchy için meslek yaşantısının en üretken zamanıydı. Bu dönemdeki yaratıcı işleri üç tema üzerinde yoğunlaştı: İlki klasik mekaniğin temellerine ve özelliklerine vurgu yaptığı matematik eğitimiydi. İkincisi, matematiksel fizikti. Son olarak kompleks analiz üzerine yapmış olduğu çığır açıcı çalışmalar söz konusuydu. Cauchy tüm bunları yirmi sekiz yaşına gelmeden yapmıştı.

• Dinamik Matematik ve Geometri Yazılımı yardımıyla f fonksiyonunun grafiğini çizerek fonksiyonun x = 0, x = 2 ve x=1 apsisli noktalarındaki limitlerini inceleyelim.
• Giriş çubuğuna aşağıdaki komutu yazıp “Enter” tuşuna basarak f fonksiyonunun grafiğini elde edelim. f(x) = Eğer(x < 1, x2 + 2,Eğer(x > 1 ,x + 3))
• Giriş çubuğuna (1,3) yazıp “Enter” tuşuna basarak A noktasını, (1,4) yazıp “Enter” tuşuna basarak B noktasını oluşturalım.
• x = 1’de fonksiyonun değeri 4 olduğundan A noktasının içi boş, B noktasının içi dolu olmalıdır. A noktasının içini boş yapmak için bu noktanın üzerine sağ tıkladıktan sonra sırasıyla “Ayarlar” ve “Stil” sekmelerine tıklayalım. Nokta stilimizi içi boş nokta olarak seçelim.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Melis Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 206 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!