Evvel Cevap
12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 96
12. Sınıf Kimya Meb Yayınları
12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 96

“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 96

1-10. cümlelerin doğru ya da yanlış olduğunu belirterek cevabınızın gerekçesini yazınız.

  • Cevap:

1. (Y) Gerekçe: Teflon, petrol kökenli bir polimer bileşiği olduğu için organiktir.
2. (Y) Gerekçe: Elementlerin atom ağırlığı verilmelidir.
3. (Y) Gerekçe: CO, CO2, Na2CO3 gibi karbon atomu içermesine rağmen anorganik olan bileşikler de vardır.
4. (D) Gerekçe: Sigma bağları daha güçlü bağlar olduğu için bunların kırılması için gereken enerji daha fazladır.
5. (D) Gerekçe: NH3 molekülünde azot atomu sp3 hibritleşmesi yaparak hidrojenin 1s orbitalindeki bir elektronla örtüşür.
6. (D) Gerekçe: Molekül üzerindeki iki çift elektron, bağı oluşturan elektronları iterek molekülün kırık doğru şeklinde olmasını sağlar.
7. (Y) Gerekçe: Allotropların bağ yapıları farklıdır ama kimyasal özelliklerinin çoğu aynıdır.
8. (Y) Gerekçe: H2O molekülünün merkez atomu sp3 hibritleşmesi yapmasına rağmen VSEPR gösterimi AX2E2 şeklindedir. NH3 molekülünün merkez atomu sp3 hibritleşmesi yapmasına rağmen VSEPR gösterimi AX3E şeklindedir.
9. (Y) Gerekçe: BeH2 bağ açısı 180o olan apolar bir moleküle örnektir. HCN ise bağ açısı 180o olan polar bir moleküle örnektir.
10. (D) Gerekçe: Kovalent bağı meydana getiren elektron çifti iki atomu bağladığı için bağlayıcı elektron çiftidir.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 96 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum