“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180

36. Birim hacimde depolanabilecek hidrojen açısından üstün özellikleri nedeniyle gelecekte enerji alanında önem kazanması beklenen bileşiğin adı nedir? A) Sodyum oksit B) Sodyum bromür C) Sodyum hidroksit D) Sodyum borhidrür E) Sodyum bikarbonat
  • Cevap: D
37. Yenilenebilir olmasına rağmen kullanımı sonucunda atmosfere CO2 gazı salınan enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir? A) Güneş B) Doğal gaz C) Biyokütle D) Hidrojen E) Rüzgâr
  • Cevap: C
38. I. Yenilenebilir olması II. Verimliliğinin çok yüksek olması III. Sera gazı salınımına neden olmaması IV. Meteorolojik koşullardan bağımsız olarak çalışması Yukarıdakilerden hangileri nükleer enerjinin avantajlarındandır? A) Yalnız II B) II ve III C) III ve IV D) I, II ve III E) II, III ve IV
  • Cevap: E
39. Bir öğretmen, öğrencilerinden sürdürülebilir kalkınma konulu bir pano hazırlamalarını istemiştir. Buna göre öğrencilerin hazırlayacağı panoda aşağıdaki sloganlardan hangisinin yer alması uygun değildir? A) Her eve doğal gaz B) Açlığa ve yoksulluğa son C) Herkes için nitelikli eğitim D) Sorumlu üretim ve tüketim E) İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme
  • Cevap: A
40. I. Yalnızca ekonomik büyümeyi önemsemek II. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak III. Çevre kirliliğini kalkınmanın doğal bir sonucu olarak kabul etmek Yukarıdakilerden hangileri sürdürülebilirlik düşüncesi ile bağdaşır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: B
41. Sürdürülebilir kalkınmanın önemli adımlarından biri atık yönetimidir. Atık yönetiminde geri dönüşüm kavramı ön plana çıkar. Plastik atıkların bir kısmı, kâğıt ve metal atıkların ise neredeyse tamamı geri dönüştürülebilir özelliktedir. Geri dönüşüm sayesinde hem doğal kaynakların hızla tüketilmesi önlenir hem de atıklar insan sağlığı ve çevre açısından problem olmaktan çıkarılarak ekonomik bir değere dönüştürülür. Bu parçaya göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Geri dönüşüm ülke ekonomisine katkı sağlar. B) Bazı atıklar insan sağlığı açısından risk teşkil eder. C) Geri dönüşüm sayesinde çevre kirliliği önlenebilir. D) Tüm atıklar geri dönüştürülebilir. E) Geri dönüşüm sürdürülebilir hayatı destekler.
  • Cevap: D
42. Nanometre boyutuna getirilen saf altın külçesi ile ilgili, I. Renk değiştirebilir. II. Yüzey alanı/hacim oranı artar. III. Kimyasal olarak aktif hâle gelebilir. ifadelerinden hangileri söylenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
43. I. Nakliye masraflarının azalması II. Ham madde ve enerji ihtiyacının azalması III. Daha hafif ve sağlam malzemelerin üretilebilmesi Yukarıdakilerden hangileri nanoteknolojik üretim tekniklerinin avantajlarındandır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 180 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.