“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 102

5. Millî cemiyetler hangi kongrede ve hangi isim altında birleştirilmiştir?
  • Cevap: Millî cemiyetler, Sivas Kongresi'nde "Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti" adı altında birleştirilmiştir.
6. Mustafa Kemal, Mebusan Meclisine seçilen vekillerden hangi isteklerde bulunmuştur?
  • Cevap: Mustafa Kemal, Mebusan Meclisine seçilen vekillerden vatanın bağımsızlığını ve milletin egemenliğini savunmalarını istemiştir.
7. Büyük Millet Meclisine karşı çıkan ayaklanmaların beşinin adını yazınız.
  • Cevap: Ayastefanos Ayaklanması, İzmir İsyanı, Kuva-yi Seyyare Ayaklanmaları, Kuvâ-yi İnzibâtiye Ayaklanması, Trabzon İsyanı.
8. İtilaf Devletleri Osmanlı Devleti'nin Sevr Antlaşması'nı imzalaması için neler yapmıştır?
  • Cevap: İtilaf Devletleri Osmanlı Devleti'nin Sevr Antlaşması'nı imzalaması için baskılar yapmış, İstanbul'u işgal etmiş ve Osmanlı hükümetini zorlamıştır.
9. Batı Cephesi'nde düzenli orduyla Yunanlara karşı sırayla hangi savaşlar yapılmıştır?
  • Cevap: Batı Cephesi'nde düzenli orduyla Yunanlara karşı sırasıyla Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz yapılmıştır.
10. TBMM Hükümeti barış görüşmelerinin neden İzmir'de yapılmasını istemiştir?
  • Cevap: TBMM Hükümeti barış görüşmelerinin İzmir'de yapılmasını istemiştir çünkü İzmir'in işgali, Millî Mücadele'nin başlamasına yol açan önemli bir olaydır ve Millî Mücadele'nin sembol şehirlerinden biri olarak kabul edilmiştir.
11. Lozan Barış Konferansı hangi ülkelerin katılımıyla toplanmıştır?
  • Cevap: Lozan Barış Konferansı Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Japonya, Romanya, Yugoslavya, Bulgaristan, Sovyetler Birliği, Belçika ve Portekiz'in katılımıyla toplanmıştır.
12. Millî Mücadele sürecinde yurdun savunulmasına katkıda bulunmuş kişilerden beşinin adını yazınız.
  • Cevap: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kara Fatma, Hasan Tahsin, Sütçü İmam.
C. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız. 1. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalanmasından sonra yurdun birçok yerinde halkın desteğiyle Kuvâ-yı Millîye kuruldu. Aşağıdakilerden hangisi Kuvâ-yı Millîye'nin kurulma nedenlerinden biri değildir? A) Anadolu ve Trakya'da işgallerin başlaması B) Osmanlı ordusunun terhis edilmesi C) Azınlıkların Türk milletinin can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başlaması D) Düzenli ordunun düşman ilerleyişini durduramaması E) İstanbul Hükümetinin işgaller karşısında gerekli tedbirleri alamaması
  • Cevap: D
2. Erzurum Kongresi'nin aşağıdaki maddelerinden hangisi ile gelecekte cumhuriyet yönetimine geçileceğinin ipuçları verilmiştir? A) Millî sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz. B) İşgallere karşı millet hep birlikte vatanı savunacak ve direnecektir. C) Kuvâ-yı Millîye'yi etkin ve millî iradeyi hâkim kılmak esastır. D) Manda ve himaye kabul olunamaz. E) Azınlıklara siyasi hâkimiyeti ve sosyal dengeyi bozacak haklar verilemez.
  • Cevap: C

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 102 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.