12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 74
Bu sayfa 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 74 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 74
29. Kütle merkezi O noktası olan M kütleli homojen, küresel gezegenin kütle çekim alanı içindeki X, Y, Z ve T cisimlerine ait çekim alanını gösteren kuvvet çizgilerini çiziniz.
- Cevap:
30. Yapay ve doğal uydular ile gezegenlerin yörüngelerini terk etmeden hareket etmelerini kütle çekim kuvveti ve Kepler Kanunları’nı kullanarak kısaca açıklayınız.
- Cevap: Kütle çekim kuvveti, uyduları ve gezegenleri yörüngede tutar; Kepler Kanunları bu hareketi detaylandırır.
31. Kurtulma ve bağlanma enerjileri arasındaki farkları kısaca açıklayınız.
- Cevap: Kurtulma enerjisi kurtulmak için, bağlanma enerjisi bağlanmak için gereklidir.
32. Galileo Galilei, Ali Kuşçu ve Uluğ Bey’in gök cisimleri ve gök cisimlerinin hareketleri ile ilgili gözlem, çalışma ve icatlarında önemli gördüğünüz noktalar nelerdir?
- Cevap: Galileo teleskop kullanımını popülerleştirdi, Ali Kuşçu matematik ve astronomiyi birleştirdi, Uluğ Bey ise gökyüzü atlası oluşturdu.
33. Ağrı Dağı, yaklaşık 5137 metrelik zirvesiyle ülkemizin en yüksek dağı konumundadır. Dağcılar, genellikle beş altı gün süren bir tırmanış ile Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmaktadır.Kütle kaybının önemsiz olduğu varsayılarak dağcılar zirveye ulaştığında deniz seviyesine göre
a) dağcının ağırlığı,
- Cevap: Azalır.
b) dağcıya Dünya tarafından uygulanan çekim kuvveti,
- Cevap: Azalır.
c) dağcının bulunduğu noktadaki yer çekimi ivmesi nasıl değişir?
- Cevap: Azalır.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
34. Sabit bir eksen etrafında düzgün çembersel hareket yapan bir cisminI. çizgisel hız,II. açısal hız,III. merkezcil ivmeniceliklerinden hangilerinin büyüklükleri hareket süresince sabittir?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
35. Sürtünmesiz yatay bir düzlemde düzgün çembersel hareket yapan bir cisim ile ilgiliI. Merkezcil kuvvet vektörü ile çizgisel hız vektörü birbirine diktir.II. Çizgisel hız vektörü ile merkezcil ivme vektörü aynı yönlüdür.III. Merkezcil kuvvet, çemberin merkezine göre tork oluşturur.ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: A
36. Sürtünmesiz yatay bir zemin üzerinde sabit bir eksen etrafında düzgün çembersel hareket yapan cismin frekansı, dönme yarıçapı ve n değeri bilindiğine göreI. çizgisel hız,II. merkezcil kuvvet,III. merkezcil ivmeniceliklerinden hangileri bulunabilir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: C
37. Düzgün çembersel hareket yapan bir cisminI. çizgisel hız,II. açısal hız,III. merkezcil ivmeniceliklerinden hangilerinin yönü hareket boyunca değişmez?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 74 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok