12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 252
“12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 252 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 252
Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların karşısına “D”, yanlış olanların karşısına “Y” yazınız.
- Cevap:
Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.
16. Röntgen cihazının çalışma prensibini açıklayınız.
- Cevap: Röntgen cihazından gönderilen X ışınları, gönderildiği bölgenin kalınlık, yoğunluk, atomik yapı vb. özelliklerine göre farklı miktarlarda kırınıma uğrayarak röntgen filmi üzerinde bir görüntü meydana getirmektedir.
17. MR cihazının çalışma prensibini açıklayınız.
- Cevap: MR cihazı tarafından üretilen radyo dalgalarının protonlardan yansıması sonucunda, bölgedeki proton yoğunluğuna bağlı olarak, bilgisayar tarafından su yoğunluğu tespit edilir ve dokunun görüntüsü oluşturulur.
18. PET taraması hangi hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılmaktadır?
- Cevap: PET taraması; kanser, kalp rahatsızlıkları ve beyin bozuklukları dâhil olmak üzere çeşitli hastalıkların belirlenmesine yardımcı olmaktadır.
19. Ultrason cihazının etkili olmadığı organlar hangileridir? Nedenleri ile açıklayınız.
- Cevap: İçinde hava bulunan organların, örneğin akciğerin, görüntülenmesinde ultrason cihazları etkili değildir.
20. Tomografi cihazının çalışma prensibini açıklayınız.
- Cevap: Bilgisayarlı tomografi cihazında, röntgen cihazından farklı olarak, tek bir X ışını değil farklı açılardan bir dizi X ışını kullanılır. Farklı açılardan, birden fazla ışın kullanılarak bilgisayar yardımı ile daha detaylı bir görüntüleme yapılmaktadır.
21. Sonar cihazının kullanım alanlarına örnekler veriniz.
- Cevap: Sonar cihazları, özellikle deniz altının haritalanması, balıkçılıkta balık sürülerinin görüntülenmesi, denizaltılarda yön tayini gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
22. Radar cihazının kullanım alanlarına örnekler veriniz.
- Cevap: Radarlar, meteorolojik verilerin takibi, hava ve deniz trafiğinin izlenmesi, araçların hız kontrolü vb. alanlarda kullanılır.
23. Termal kameraların çalışma prensibini açıklayınız.
- Cevap: Termal kameralar, nesnelerin kızılötesi enerjisini algılar. Termal kamera, bu kızılötesi verileri, ölçülen nesnenin yüzey sıcaklığını gösteren elektronik bir görüntüye dönüştürür.
12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 252 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok