Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 129

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 129 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 129

Aşağıda verilen metin ve görselden hareketle soruları cevaplayınız.

Yüksüz parçacıkların manyetik alandan etkilenmemesine rağmen yüksüz bir parçacık olan nötronun manyetik alandan etkilenmesi, nötronların başka parçacıkların birleşmesinden oluşabileceği fikrini doğurmuştur. Bu yönde yapılan deney ve araştırmalar, proton ve nötronların kuark adı verilen daha küçük parçacıklardan oluştuğunu ispatlamıştır. 20. yüzyılda Abdus Salam (Abdus Selam), Sheldon Lee Glashow (Şeldın Li Glaşov) ve Steven Weinberg’in (Stivın Veinberg) ortaya koydukları standart model çerçevesinde atom altı parçacıklar tanımlanmıştır. Standart modele göre parçacıklar, fermi- yonlar ve bozonlar olarak iki gruba ayrılır. Fermiyonlar, birinci, ikinci ve üçüncü nesil olmak üzere toplam 6 çeşit kuark ve 6 çeşit leptondan oluşmaktadır.

1. Standart model çerçevesinde kuarkları ve leptonları nesillerine göre sınıflandırarak Tablo 1 ve Tablo 2’yi tamamlayınız.

  • Cevap:

2. Üç kuarkın bir araya gelerek oluşturduğu atom altı parçacıklar ile bir kuark ve bir antikuarkın bir araya gelerek oluşturduğu atom altı parçacıklar nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Kuarklar bir araya gelerek hadronları oluşturur. Hadronlar, baryonlar ve mezonlar olmak üzere iki gruba ayrılırlar. Üç kuarkın bir araya gelerek oluşturduğu atom altı parçacıklara baryonlar, bir kuark ve bir antikuarkın bir araya gelerek oluşturduğu atom altı parçacıklara ise mezonlar denir.

12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 129 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!