“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 218 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 12. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 218 26. CO2 gazı küresel ısınmaya neden olan ve sera etkisi yapan gazlardan bir
“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 218 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 218
26. CO2 gazı küresel ısınmaya neden olan ve sera etkisi yapan gazlardan biridir. Aşağıdaki olaylardan hangisi atmosferdeki CO2 miktarında artışa neden olmaz?
A) Çimento üretiminde CaCO3 katısının ısıtılarak bozunması
B) Fosil yakıt kullanılması
C) Bitki örtüsünün yok olması
D) Nükleer enerjinin kullanılması
E) Sanayinin gelişmesi
Cevap: D
27. Petrol ile ilgili olarak
I. Ham petrolün oluşum sürecinde doğal gaz oluşur.
II. Yüzlerce farklı hidrokarbondan oluşur.
III. Denizin dibine çöken bitki ve hayvan artıklarının bakterilerce bozunmasından oluşur.
verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) I, II ve III
Cevap: E
28. Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini azaltmak için alınan önlemlerden biri değildir?
A) Geri dönüşüm ünitelerini azaltmak
B) Fabrika bacalarına filtre takmak
C) Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına yönelmek
D) Ağaçlandırma çalışmalarını artırmak
E) Fosil yakıt tüketimini azaltmak
Cevap: A
29. Aşağıdakilerden hangisi biyokütle enerjisi üretiminde kullanılamaz?
A) Mısır
B) Plastik şişe
C) Evsel atıklar
D) Ayçiçeği
E) Hayvansal atıklar
Cevap: B
30. Enerjinin kesintisiz, güvenilir, zararsız ve dışa bağımlılığı azaltacak şekilde en az maliyetle üretilmesi esastır. Buna göre aşağıdaki enerji türlerinden hangisinin kullanılması dışa bağımlılığı artırır?
A) Petrol
B) Biyokütle
C) Güneş
D) Rüzgâr
E) Jeotermal
Cevap: A
31.
• Tükenme riski yoktur.
• Dışa bağımlı değildir.
• Kurulum maliyeti düşüktür.
• Gürültülü çalışmaları dezavantajlarıdır.
• Alternatif enerji kaynağıdır.
Yukarıda rüzgâr enerjisi ile ilgili verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5
Cevap: D
32. Aşağıdakilerden hangisi yenilenebilir enerji kaynaklarından değildir?
A) Güneş
B) Rüzgâr
C) Nükleer
D) Jeotermal
E) Biyokütle
Cevap: C
33. Aşağıdakilerden hangisi nükleer santrallerde yakıt olarak kullanılan maddelerden biridir?
A) LPG
B) Petrol
C) Nafta
D) Uranyum
E) Doğal gaz
Cevap: D
12. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 218 Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok