Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji

12. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 138 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138

2. BÖLÜM: BİTKİLERDE MADDE TAŞINMASI

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?

Bu bölümde; köklerde su ve mineral emilimini, bitkilerde su ve mineral taşıma mekanizmasını, fotosentez ürünlerinin taşınma mekanizmasını, bitkilerde su ve madde taşınması ve bitkilerin günlük hayatımızdaki yerini öğreneceksiniz.

KAVRAMLAR VE TERİMLER

adhezyon, basınç akış teorisi, floem, gutasyon, gübre, kohezyon gerilim teorisi, kök basıncı, ksilem, mikoriza, minimum kuralı, nodül, stoma, terleme

NELER BİLİYORSUNUZ?

1. Süs bitkilerinin sulanması hangi periyotlarda yapılır?

  • Cevap: Süs bitkilerinin sulama periyotları bitki türüne ve yetiştiği ortama bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, toprağı kuruduğunda sulama yapılması gerekmektedir. Fazla sulama bitkinin köklerinin çürümesine ve ölmesine neden olabilir. Sulama periyotları bitkinin büyüklüğü, toprağın drenajı, çevresel faktörler gibi çeşitli etkenlere göre belirlenir. Bazı bitkiler için günde bir kez, bazıları için ise haftada bir kez sulama yeterli olabilir.

2. Gelişmiş bitkiler nasıl beslenir?

  • Cevap: Gelişmiş bitkiler, fotosentez yoluyla organik bileşiklerini üretirler ancak bu yeterli besin sağlamaz. Bitkilerin büyüme, çiçeklenme ve meyve verme gibi süreçleri için gerekli olan mineralleri topraktan alır. Bu mineraller bitkinin kökleri tarafından toprakta çözünmüş halde bulunur. Bitkilerin beslenmesi için su ve minerallerin yanı sıra bazı bitkilerin atmosferden azot fiksasyonu yaparak azotlu bileşikleri kullanması da söz konusudur.

3. Bahçelerde yetiştirilen sebzelere su verilmediğinde sebzelerde nasıl bir değişiklik gözlemlenir?

  • Cevap: Bahçelerde yetiştirilen sebzelerin su ihtiyacı, bitkinin büyüme evresine, çevresel koşullara ve toprağın nem durumuna göre değişir. Su verilmediğinde bitkilerin yaprakları solgunlaşır, çiçekler ve meyveler azalır veya hiç oluşmaz. Ayrıca bitkilerin büyüme hızı yavaşlar ve toprakta besin maddeleri konsantrasyonu artar. Ancak aşırı sulama da bitkilerin köklerinde çürümeye, hastalıklara ve zararlı organizmaların üremesine neden olabilir. Bu nedenle, bitkilerin su ihtiyacı düzenli olarak takip edilmeli ve su verilirken aşırıya kaçılmamalıdır.

12. Sınıf Fen Lisesi Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!