12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 122
“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 122
1. Doğru Bilgi Burada söz konusu edilen bilgi, dört temel gerçekliğin anlaşılmasıdır. Bu da ancak gerçek bir guru (manevi lider) gözetiminde gerçekleştirilecek eğitim sayesinde başarılabilir.
2. Doğru Amaç Zihnin kötü düşüncelerden kaynaklanan eylemleri bırakıp iyi ve güzel eylemlere yönelmesidir.
3. Doğru Konuşma Bireyin konuşması onun karakterini yansıtır. Bu nedenle onun konuşmaları kötü niyet, bencil arzu ve dogmatik iddialardan uzak olmalıdır.
4. Doğru Davranış Öldürmekten, yalan söylemekten, hırsızlık yapmaktan, zinadan, sarhoş edici şeylerden uzak durmak ilkelerine uygun hareketlerde bulunmaktır.
5. Doğru Meslek Mesleğin dördüncü maddedeki beş ilkeye uygun olması gerekir.
6. Doğru Çaba İyi ve güzel alışkanlıkların edinilmesi, kötü ve çirkin olanların terk edilmesi konusunda sürekli ve kararlı çabayı ifade eder.
7. Doğru Gözetim Bireyin yaptığı her eylemin farkında olması ve kendini sürekli sorgulaması anlamına gelir.
8. Doğru Tefekkür Bu bir çeşit derin düşünme/tefekkür uygulamasıdır. Zihnin hedefe kilitlendiği ve başka hiçbir şeye ilgi göstermediği bir hâli yaşamaktır.(18)
Karma, bütün Hint kökenli dinlerde kabul edilen ortak inançlardan biridir. İnsanların bu dünyada irade yoluyla yaptıkları her şeyin karşılığını bu dünyaya bir sonraki gelişlerinde görecekleri anlayışıdır. İyi davranışlar iyi karmaların, kötü davranışlar ise kötü karmaların birikmesini sağlamakta ve sonraki hayatta yaşayacaklarını belirlemektedir. Bu nedenle sonraki hayatında daha iyi bir yaşam isteyen ona göre davranmalıdır. Bu süreç nirvanaya ulaşıncaya kadar devam eder. Nirvana “sönmek” demektir. Budizm’de nirvana ile anlatılmak istenen tıpkı bir alevin söndürülmesi gibi insanın acılarının kaynağı olan isteklerin, tutkuların ve doyumsuzluğun söndürülmesidir.(19) 20 Nirvana terimi, nihai kurtuluşu ifade eder. Nirvana, eşyanın gerçek mahiyetiyle kavrandığı, dünyevi varoluş çarkının sona erdiği “mutlak aydınlanma” ve “mutlak huzur” hâli anlamına gelir. O, gelip geçici olmayan sürekli bir hâldir. Buda’nın bir sözüne göre nirvana, gürültülü bir ummana benzeyen dünyanın gidişinde sakin bir adadır. Ama onun sırrı, kelimelerle ifade edilemez, ona akıl ile erişilemez.(20> Budizm’de tenasüh, bir hayattan ötekine geçişi ifade eder. Yalnız, insan şeklinde cereyan etmeyip en küçük sinekten insana kadar bütün canlı varlıklar kategorisini içine alır. Sadece insan olarak hayata gelenler tenasühten kurtulup nirvanaya erişir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 122 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.