12. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72
12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 12. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 7.Baskın ekonomik faaliyet, tarımdan sanayiye geçen bir bölgede sosyal yaşamda
12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72
7.Baskın ekonomik faaliyet, tarımdan sanayiye geçen bir bölgede sosyal yaşamda ne tür değişimler yaşanır? Belirtiniz.
- Cevap:
8.Dünya nüfusunun Sanayi Devrimi’nden sonra hızla artmasının başlıca nedenleri nelerdir?
- Cevap: Yaşam koşullarının iyileşmesi ve ölüm oranlarının düşmesi sonucunda hızlı nüfus artışı görülmüştür.
9.2050 yılında nüfusun 9 milyarı geçeceği düşünüldüğünde ne tür sorunlarla karşılaşılabilir?
- Cevap: Dünya daha çok kirlenecek
- Su kaynakları hızla tüketilecek
- Hastalıklar çoğalacak
- Gıda yetersizliği görülecek
10.Teknolojik gelişmelerin kendi hayatınıza etkilerine örnekler veriniz?
- Cevap: İnsanların daha rahat yaşamasına olanak sağlar: Teknolojik gelişmeler sayesinde yapılması çok güç olan işler kolayca yapılabilir. Zaman alan birçok iş teknolojik gelişmelerle kısa sürede yapılabilir. Örneğin tarımda makineleşme ile onlarca insanın uzun sürede yaptığı işi bir makine ile kısa sürede tek bir kişi yapabilir. Buda diğer insanların farklı alanlara yönelerek hem üretimi arttırması hemde dolaylı olarak hayat standartlarının yükselmesini sağlar.
Önümüzdeki 40 yıl içinde dünya nüfusuna iki milyar insanın daha ekleneceğini düşününüz. Gıda, su ve barınağa ihtiyacı olan, iklim değişikliği nedeniyle bu ihtiyaçları daha da acil hâle gelmiş iki milyar insan. Eğer hemen önlem alınmazsa elimizdeki imkânlar ihtiyaçları karşılayamayacağı için dünyada milyarlarca insan susuzluk, açlık ile kötü yaşam koşullarının yanı sıra kuraklık, yiyecek kıtlığı, kentlerdeki sefalet, göçler ve hızla tükenen doğal kaynaklar nedeniyle çıkan çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır.
11. Dünya nüfusunun hızla artmasını sorun hâline getiren temel etken aşağıdakilerden hangisidir? A) Yaşlı nüfus oranının fazla olması B) Nüfus yoğunluğunun dünya ortalamasının üzerinde olması C) İnsanların temel gereksinimlerinin karşılanamaması D) Nüfusun dünya genelinde dağılışının düzensiz olması E) İş gücünün yetersiz olması
- Cevap: C
12. Yukarıdaki paragraf dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi hızlı nüfus artışına karşı alınabilecek önlemlerden değildir? A) Doğum kontrol yöntemlerinin sınırlandırılması B) Eğitim olanaklarının artırılması C) Evlenme yaşının sınırlandırılması D) Yaşam seviyesinin yükseltilmesi E) Aile planlaması çalışmalarının artırılması
- Cevap: A
13. Haliç’te Osmanlı Dönemi’nden kalan eski fabrikaları ve kalıntıları değerlendirmek için günümüzde çeşitli uygulamalara gidilmektedir. Bu uygulamalarla Haliç’in, şehrin bilim ve kültür merkezi olması amaçlanmaktadır. Haliç’te bu tür uygulamalara gidilmesinin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Bölge dışına göçleri artırmak B) Bölgeyi sanayi merkezi hâline getirmek C) Yerleşim alanlarını genişletmek D) Bölgede kıyı turizmini canlandırmak E) Bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasını sağlamak
- Cevap: E
14. Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin doğa veya insan üzerindeki olumlu etkilerine örnek gösterilebilir? A) Sosyal ve psikolojik sorunların artması B) Doğal kaynak kullanımının artması C) Atık suların arıtılması D) İşsizliğin artması E) Çevre sorunlarının artması
- Cevap: C
15. Şehirleşmeye bağlı olarak göç alan şehirlerde farklı kültürden insanlar bir arada yaşamaktadır.Bireyler, sorunsuzca yaşayabilmek adına birtakım sorumluluklar almaktadır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu sorumluluklara örnek bir davranış değildir? A) Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermek B) Kalabalık ortamlarda yüksek sesle konuşmak C) Farklı kültürlere ve fikirlere saygı duymak D) Çevresindeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek E) Komşular ile iyi ilişkiler içinde olmak
- Cevap: B
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok