12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

8. İnsanların ulaşmak istedikleri bir yere en uygun zamanda en güvenli şekilde ulaşmasını sağlamak için hangi ulaşım sistemlerini kullanır ve bunun için ne tür projeler hazırlardınız?

  • Cevap: Güvenli yolculuk yapmak için güzel,sağlam, güvenli otobanlar yapardım.

9. Yaşadığınız şehirde ulaşım sistemleri ile coğrafi koşullar arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Yerleşme yerleri uygun coğrafi koşullar dışında önemli ulaşım ağı noktalarının kavşak merkezlerine kurulur yada yerleşilen bölgeyi mevcut ekonomik faaliyetler ve ticaret yollarının bu noktadan geçmesi önemli bir merkez haline getirir.Yerleşme yeri olarak önemli kavşak bölgeler yada ticaret yolu üzerindeki güzergahlar yerleşme yeri olarak rantı yüksek bölgelerdir.Geçmişten günümüze önem taşıyan ticaret güzergahlarının çevre bölgeleri yerleşme yeri olarak tercih edilen noktalar olmuştur.

10. Türkiye’de yolcu ve yük taşımacılığında kara yollarının en fazla paya sahip olmasının ekonomiye etkileri nelerdir?

  • Cevap: Ülke ekonomisi bu şekilde kalkınır ve gelişir.

11. Çanakkale Boğazı üzerine yapılmaya başlanan köprü ve otoyol projesinin tamamlanmasının bölge ekonomisi üzerinde etkileri neler olabilir?

  • Cevap: Bölgenin ekonomik anlamda hareketlenmesini ve canlanmasını sağlayacaktır.

12 ve 13. soruları aşağıdaki paragrafa göre cevaplayınız. Türkiye; doğal, tarihî ve kültürel değerleri ile turizm potansiyeli en yüksek ülkelerden biridir. Turizm, ülkemizde nispeten yeni ama kısa sürede çok önemli gelişmelerin sağlandığı bir sektördür. Türkiye, 30 milyondan fazla yabancı turistin ziyaret ettiği, turizmden önemli gelirler elde eden sayılı ülkelerdendir. Turizm sektörü, ülkemiz ekonomisine sadece doğrudan döviz sağlamakla kalmaz, aynı zamanda istihdam oluşturur ve diğer sektörlerin de canlanmasına katkı sağlar.

12. Türkiye’de turizm faaliyetlerinin ve turizmden elde edilen gelirlerin artmasında I Çeşitli doğal güzelliklere sahip olması II Tarihî ve kültürel çeşitliliğe sahip olması III Genç nüfusu fazla olan bir ülke olması IV Çeşitli iklim şartlarına sahip olması
gibi faktörlerden hangileri etkili olmamıştır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: B

13. Aşağıdakilerden hangisi turizm sektörünün ülke ekonomisine katkılarından değildir? A) Doğrudan döviz girdisi sağlar. B) Doğal turizm alanlarının artmasını sağlar. C) İstihdam oluşumunu sağlar. D) Dış ticaret açığının kapanmasını sağlar. E) Diğer sektörlerin de gelişimini sağlar.

  • Cevap: B

Ulaşımı etkileyen faktörler, doğal ve beşerî olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. I. Yer şekillerinin yüksek ve engebeli olması II. Teknolojik altyapının gelişmiş olması III. Coğrafi konumun uygun olması IV. Ekonomik faaliyetlerin çeşitli olması
14. Yukarıdakilerden hangileri ulaşımı etkileyen beşerî faktörler arasında yer almaktadır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: D

15. Demir yolları genellikle yer şekillerinin sade, nüfusun fazla, ekonomik faaliyetlerin gelişmiş olduğu yerlerden geçirilir. Demir yollarının uzanışında yeryüzü şekillerinin belirleyici etkisi bulunmaktadır.
Haritada numaralandırılarak gösterilen illerin hangisine demir yolu ulaşımı yoktur?

A) I ve II B) I ve III C) II ve III  D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: B

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 112 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.