12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53
“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53
Tarım sektöründe teknolojik imkânlardan üretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesinde yararlanılmaktadır. Topraksız tarım, seracılık ve verimi artırmaya yönelik bilimsel çalışmalar bu kapsamda değerlendirilebilir (Görsel 2.17).
Teknolojinin etkin şekilde kullanıldığı bir başka alan sağlık sektörüdür. Teknolojik imkânlar sayesinde hastalıklara doğru teşhis konulmakta, çok hassas ameliyatlar başarılı şekilde gerçekleştirilmekte, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde önemli aşamalar kaydedilmektedir.
Bilginin djitalleştiği günümüzde okullar ve öğretim programlarının bu değişime uyum sağlaması kaçınılmaz hâle gelmiştir. Teknolojik imkânların eğitim ortamında kullanılması, öğrenmeyi kolaylaştırırken eğitimin kalitesini de artırmaktadır. Diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da sağlam bir teknolojik altyapıya ihtiyaç vardır. Nitekim 2019’un sonunda ortaya çıkan ve zamanla tüm dünyaya yayılan COVID-19 pandemisi nedeniyle belli dönemlerde uzaktan eğitime geçilmesi, eğitim alanında teknolojinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Sanayi ve teknoloji bütünleşmesi olarak ifade edilen Endüstri 4.0; maliyeti, enerji sarfiyatı ve ısı üretimi düşük olan ancak yüksek güvenirlikte çalışan donanımlardır. Teknoloji destekli bu donanımlar sayesinde üretim kapasitesi ve hızında ciddi artışlar sağlanmış, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretilmeye başlanmış ve yeni nesil ulaşım araçlarının üretiminde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Teknolojideki ilerlemeler söz konusu gelişmelerin yanı sıra uydu teknolojilerini de etkilemiş, bu sayede haberleşme ve iletişim daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşir hâle gelmiştir. Ülkelerin sınır güvenliği açısından uydu teknolojileri ile gökyüzünde 24 saat kesintisiz gözlem yapılabilmesi veya uzaktan algılama teknikleri ile bir bölgedeki doğal ve beşerî süreçlerin takip edilebilmesi bu duruma örnek verilebilir (Görsel 2.18). Dünyada teknolojik gelişmeler çok hızlı gerçekleşirken ekonomik açıdan önem arz eden madenler de (platinyum, bakır, nikel, kalay vb.) bu gelişmelere paralel olarak hızlı bir şekilde tükenmektedir. Bazı ülkelerin yakın gelecekte tükenmesi öngörülen bu madenlerin gök taşlarından elde edilmesiyle ilgili araştırmalar yaptığı ancak bu durumun kısa vadede gerçekleşmesinin mümkün olmadığı ifade edilmektedir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.