Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 17

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 17

Tambora Volkanı’nın (Endonezya) 1815 yılındaki faaliyeti, yakın tarihin en büyük volkanik patlaması olarak kabul edilmektedir. Yaşanan bu olay, çok sayıda can kaybının yanı sıra küresel ölçekte sıcaklık değişimlerine de neden olmuştur. Ayrıca patlama sonrası “volkanik kış” olarak adlandırılan bir dönem yaşanmıştır. Bu dönemde Kuzey Amerika’nın çoğu bölgesi ile Batı Avrupa ve Asya’nın bazı alanlarında tarımsal üretim düşmüş, kıtlık ve seller meydana gelmiştir. Volkanizma kaynaklı lav akıntıları ve piroklastik akıntılarla ilerleyen süreçte yaşanan volkanik kış, kıtlığa neden olarak yaklaşık 100 bin insanı yaşamdan koparmıştır.

1. Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra volkanik kış yaşanmasının nedeni nedir?

  • Cevap: Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra yaşanan volkanik kış, atmosfere püskürtülen büyük miktardaki volkanik kül ve sülfat aerosollerinin Güneş ışığını bloke etmesi ve yeryüzüne ulaşan güneş ışınlarının azalmasından kaynaklanmıştır.

2. Patlama sonrası yaşanan volkanik kış neden küresel bir soruna dönüşmüştür? Açıklayınız.

  • Cevap: Patlama sonrası yaşanan volkanik kış küresel bir soruna dönüşmüştür çünkü atmosferde yayılan partiküller dünya genelinde sıcaklıkları düşürmüş, bu da tarım ürünlerinin başarısız olmasına ve geniş çapta kıtlık ve gıda güvensizliğine yol açmıştır.

Cevabı sende

Görsel 1.2’yi de dikkate aldığınızda volkanların neden olduğu tehlikelerle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Bu tehlikelerin kısa ve uzun dönemli etkileri neler olabilir?

  • Cevap: Volkanların neden olduğu tehlikeler arasında lav akıntıları, patlama sonucu oluşan kül bulutları, asit yağmurları ve piroklastik akıntılar bulunur; bunlar anında can ve mal kaybına yol açabilir ve hava, su kalitesi ve tarım üzerinde uzun dönemli etkilere sebep olabilir. Küçük partiküller ve gazlar atmosferde uzun mesafelere taşınabilir, iklim değişikliklerine yol açabilir ve solunum sorunları gibi sağlık problemlerine neden olabilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 17 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!