Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 50

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 50 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 50

İngiltere’de başlayan sanayileşme süreci, kısa süre içinde Avrupa’nın diğer ülkelerine sıçramıştır. Dokuma sanayisinin yanı sıra demir yolu ve tren yapımı ile demir çelik sanayisi gelişmiştir. Sanayi kuruluşlarının çeşitlenmesi, kentlerdeki iş gücü ihtiyacını artırmıştır. Bu ihtiyaç da kırsal kesimden sağlanmıştır. Böylece kırsal kesimden kentlere doğru yoğun bir göç dalgası başlamış; bu nedenle sanayileşme, aynı zamanda şehirleşme anlamına gelmiştir. Bunun sonucunda Avrupa’da şehirleşme hareketi hızlanmıştır.

Örneğin 1800’de Avrupa’da nüfusu 500.000 olan tek şehir Paris iken 1800’lü yılların sonuna doğru Paris’in yanı sıra Berlin, Viyana, Moskova ve St. Petersburg (Seyint Pitırsburg) şehirlerinin nüfusu 1.000.000’u geçmiştir (Fotoğraf 2.10). Şehirleşme hareketi, sanayileşme ve göçe bağlı olarak Amerika kıtasını da etkilemiştir. 1880’de bu kıtadaki en büyük şehir, nüfusu 1.000.000’u aşan New York (Niv York) idi. New York’u bir sanayi şehri olan Chicago (Şikago) izlemiştir. Bu şehrin 1850’de nüfusu 30 bin iken sanayileşme ve aldığı göçlere bağlı olarak 1900’de bir milyon 700 bin kişiyi aşmıştır. Sanayileşme, yalnızca şehirlerde değil aynı zamanda kırsal kesimde de etkili olmuştur. Tarım alanında kullanılan makineler sayesinde daha geniş alanlarda tarım yapılmış ve insan gücüne duyulan ihtiyaç azalmıştır (Fotoğraf 2.11, Fotoğraf 2.12). Bunun sonucunda kırsal kesimde işsizlik ortaya çıkmıştır. Bu işsiz kesim, iş olanaklarından dolayı şehirlere göç etmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 50 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!