Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 26

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 26

DNA, hücre bölünmesinin interfaz safhasında kromatin şeklinde bulunur. Kromatin, ökaryotlarda DNA ve histon proteinlerden meydana gelmiş yapıdır. Bazı arkeler hariç prokaryotlar histonlarla veya histon benzeri proteinlerle ilişkili olmayan DNA’ya sahiptir. Ökaryotlarda bir DNA ipliği, sekiz histondan oluşan bir kümenin etrafında iki kez dolanarak bir nükle- ozom oluşturur (Görsel 1.20). Bu nükleozomlar, bir zincire dizilen boncuklar gibi birbirine bağlanır.

Kromozom, hücre döngüsü sürecinde kromatinin yoğun bir şekilde paketlenmesiyle oluşan yapıdır. Metafaz safhası, kromozomların en belirgin görüldüğü safhadır (Görsel 1.21). Ökaryotlarda kromozomlar hem doğrusal hem de farklı uzunluk ve biçimde, prokaryotlarda ise halkasaldır. Kromozom sayısı türe özgüdür. Ancak farklı türdeki canlıların kromozom sayısı aynı olabilir. İnsanın kromozom sayısı ile moli balığı, kurtbağrı bitkisi ve samur antilobunun kromozom sayıları aynıdır (Görsel 1.22).

BİLGİ DAĞARCIĞI

Hücrelerde DNA’daki hataları onaran özel enzimler bulunur, bu sayede hücrelerdeki hata oranı oldukça düşüktür. DNA polimeraz, DNA onarımında görev yapan enzimlerden biridir (Campbell, 2022: 327).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 26 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!