Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177

Bir çiçeğin dişi organına aynı çiçekten veya aynı bitkinin başka çiçeğinden polenlerin taşınmasına kendi kendine tozlaşma denir. Bir bitkinin çiçeğindeki polenin, aynı türden başka bir bitkinin dişi organına taşınmasına ise çapraz tozlaşma denir (Görsel 3.96). Çapraz tozlaşma kendi kendine tozlaşmaya göre daha fazla genetik çeşitlilik meydana getirir. Kendi kendine tozlaşmanın engellenmesi için monoik ve hermafrodit bitkilerde üreme hücrelerinin oluşma zamanı farklıdır. Bu da daha fazla genetik çeşitliliğin ortaya çıkması için kendi kendine tozlaşmayı engelleyen bir adaptasyondur. Tozlaşma insanlar tarafından da isteğe bağlı gerçekleştirilebilir. İnsan eliyle yapılan tozlaşma ise suni tozlaşma olarak adlandırılır.

DÜŞÜNÜNÜZ VE YORUMLAYINIZ

Çiçekli bitkilerin çoğunda neden uzun yapılı bir dişicik borusu bulunmaktadır?

  • Cevap: Çiçekli bitkilerin çoğunda uzun yapılı bir dişicik borusu bulunması, bitkinin polen tanelerini ziyaret eden tozlayıcıları çekmek ve polenlerini tutmak için bir adaptasyon olarak gelişmiştir. Bu uzun dişicik borusu, polenlerin dişicik tüpüne ulaşmasını zorlaştırır ve sadece polen taneleri taşıyan tozlayıcılar tarafından ulaşılabilir, bu da bitkinin döllenme şansını artırır.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 177 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!