“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 100

Metni Anlayalım

Soru: Aşağıdaki soruları Oğulla Buluşma metnine göre cevaplayınız.

Soru: 1) Yaşlı Çordon'un birdenbire aldığı karar nedir? Bu kararı almasını kahramanın psikolojisi açısından yorumlayınız.

  • Cevap: Çordon, yıllar önce savaşta ölen oğlunun yaşadığına inanarak onun öğretmenlik yaptığı köye gitmeye karar verir. Bu karar, oğluna duyduğu derin özlem ve geçmişi kabullenmekte zorlanmasından kaynaklanır.

Soru: 2) Çordon'un aldığı karara eşi neden tepki göstermemiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: Eşi, Çordon’un kararının çok güçlü ve duygusal olduğunu anladığı için onu vazgeçirmeye çalışmaz. Onu kırmak ve üzmek istemez.

Soru: 3) Çordon'un ani kararını, eşinin yadırgamasının sebebi nedir? Bu tür ani kararlar karşısında insanların genel tepkileriyle ilgiSi neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Eşi, Çordon’un kararının çok güçlü ve duygusal olduğunu anladığı için onu vazgeçirmeye çalışmaz. Onu kırmak ve üzmek istemez.

Soru: 4) Ölmüş oğlunun yaşadığına inanması, size Çordon'un ruh hâliyle ilgili neler düşündürüyor? Açıklayınız.

  • Cevap: Çordon’un oğlunun yaşadığına inanması, onun büyük bir özlem ve acı içinde olduğunu gösterir. Oğlunun ölümünü tam olarak kabullenememiştir.

Soru: 5) Çordon'un aklına getirmeyi hiç istemediği olaydan hareketle insanların bazı olayları bütünüyle unutmak istemelerini nasıl yorumlarsınız? Söyleyiniz.

  • Cevap: İnsanlar kendilerine büyük acı veren olayları hatırlamak istemeyebilir. Çünkü bu anılar yeniden üzüntü ve pişmanlık duymalarına yol açabilir.

Soru: 6) Kızlarının Çordon'u suçlamalarına hak veriyor musunuz? Nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Kızlarının, kardeşlerinin savaşa gitmesini engellemek istemeleri anlaşılabilir. Ancak Çordon, oğlunun kendi isteğine ve kararına saygı duymuştur.

Soru: 7) Çordon'un, kızlarının suçlamaları karşısında neden pişmanlık duymadığını yorumlayınız.

  • Cevap: Çordon, oğlunun gönüllü olarak savaşa gitmesini kendi seçimi olarak görür. Onun vatanı için verdiği bu kararı doğru bulduğu için pişmanlık duymaz.

Soru: 8) Oğulla Buluşma hikâyesinin konusunu ve yazılma amacını belirleyerek aşağıdaki ilgili alanlara yazınız.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 100 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.