Evvel Cevap
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 70
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Gizem Yayınları
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 70

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Gizem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 70

Soru: 2) Bu ünitede okuduğunuz hikâyelerin kişileriyle ilgili yukarıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: C

Soru: 3) (I) Asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan Orhan Kemal, 15 Eylül 1914’te Adana’nın Ceyhan İlçesinde doğar. (II) Babası dönemin önemli siyasi isimlerinden Abdülkadir Kemali Bey, siyasi nedenlerle 1931’de Suriye’ye yerleşmek zorunda kalınca Orhan Kemal ortaöğrenimini kendi isteğiyle yarıda bırakır ve Suriye’ye giderek bulaşıkçılık ve matbaa işçiliği yapmaya başlar. (III) Bu yıllarda ki birikimlerini ileriki yıllarda romanlarında, hikâyelerinde başarıyla kullanacaktır. (IV) Kısa bir süre sonra Türkiye’ye dönen yazar, 1935’de çırçır fabrikasında bir işçi olan Nuriye ile evlenir. (V) Orhan Kemal, 1938’in nisanında askerliğini yapmak üzere Niğde’ye gider ve askerlik onun hayatında bam başka bir sayfa açar. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: B

Soru: 4) Sabahattin Kudret Aksal’ın hikâyelerinin büyük kısmında kahraman evden çıkar yürümeye başlar. Hikâyenin başlangıcı bu şekilde kurgulanır. Yürürken bir yandan da düşünür. Onda yürüyüş, düşünmenin, eşya veya çevre üzerinde dikkat geliştirmenin bir yöntemi olarak belirir. Kahraman bir yandan yürüyüp bir yandan düşünürken kalabalıklara karışılmama kalabalıklar ile kendi arasında hep bir fark hissedilir. Yürüyüş, Aksal’da dünyayı aşmanın, hayatın gerçeklerinden uzaklaşmanın, düşüncenin dünyasında var olmanın önemli araçlarından biri olur. Kuş Kafesine Yaldız başlıklı hikâyede kahraman insanlara “Dünyayı yavan, yaşamayı tatsız bulmaya başlayanlara benden küçücük bir öğüt: Boş lakırdılar çuvalı bir tanıdığın yanından, hafif de olsa şöyle kabaca ayrılıp gelişigüzel birkaç adım yürümenin tadını denesinler.” tavsiyesinde bulunur. Bu parçada numaralanmış virgüllerden hangilerinin kullanımı yanlıştır?

A) I ve II
B) II ve IV
C) II ve V
D) III ve V
E) IV ve V

  • Cevap: D

Soru: 5) Dereden tepeden uzun uzun konuştuk. Bu arada her gün sabahın beşinde çalar saatin sesiyle uyandığını, gaz ocağına çaydanlığı oturttuğunu, bulaşıkları yıkadığını, çarşıdan ekmek peynir aldığını, altıya doğru kardeşlerinin karnını doyurup pek pek altı buçukta omuz omuza işçi kalabalığıyla vapura binip yedide Köprü’ye geldiğini, yediyi çeyrek geçe de atölyede iş başı yaptığını öğrendim. Orhan Kemal’in Harika Çocuk hikâyesinden alınan bu parça için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) İlahi bakış açısından yararlanılmıştır.
B) Öyküleyici anlatım biçiminin kimi özellikleri vardır.
C) Anlatımda ikilemelere yer verilmiştir.
D) Özetleme anlatım tekniği kullanılmıştır.
E) Anlatıcı birinci tekil kişidir.

  • Cevap: A

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum