

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 64

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Gizem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 64
A. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma
Hikâye türünde bir metin yazılırken bilinmesi gereken bazı ilkeler ve aşamalar vardır. Bu ünitede hikâye türüyle ilgili birçok bilgiyi öğrendiniz ve edebiyatımızın bazı yazarlarından alınan metinleri okudunuz. Öğrendikleriniz, hikâye yazarken sizlere kolaylık sağlayacaktır. Aşağıda bir hikâye yazılırken uyulması gereken aşamalar ve bazı temel bilgiler verilmiştir. Bunları okuyunuz.
Taslak Metin Oluşturma
Hikâye yazarken yukarıdaki aşamalara uyunuz. Genel ağ üzerinden araştırarak ve öğretmeninizden yardım alarak kaynaklara ulaşma yollarını öğreniniz. Konuyla ilgili okuma ve araştırma yapınız. Genel ağı doğru ve etkin kullanınız, not alma ve özetleme tekniklerinden yararlanınız. Yazınızda kullanacağınız bilgi, gözlem, düşünce, duygu, izlenim ve deneyimlerle ilgili notlar çıkarınız ve görsel, işitsel dokümanlar hazırlayınız. Kaynak kullanma ve alıntı yapmanın hukuki ve etik boyutları olduğunu unutmayınız. Konuyu sınırlamanın metnin iletisini etkilediğini ve yazma sürecini de kolaylaştıracağını unutmayınız.
Metnin türüne göre paragraflara, serim-düğüm-çözüm aşamalarına dikkat ediniz. Hikâyenize bir başlık veriniz. Başlığın konuyla, temayla ve iletiyle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Başlığın uzun olmaması gerektiğini unutmayınız. İyi bir anlatımda bulunması gereken özelliklere dikkat ederek hikâyenizi yazınız. İyi bir anlatımın açıklık, akıcılık, duruluk ve yalınlık gibi özellikler taşıması gerektiğini unutmayınız. Farklı cümle yapılarını ve türlerini kullanınız. Bir yazıda basit, birleşik, sıralı, bağlı cümle; eksiltili, devrik, kurallı cümle; isim ve fiil cümlesi şeklinde farklı cümle yapılarının / türlerinin kullanılması metne ilgiyi ve metnin niteliğini artırır. Öyküleyici metinlerde kullanılan iç konuşma, iç çözümleme, özetleme gibi anlatım tekniklerini, anlatım biçimlerini / türlerini ve düşünceyi geliştirme yollarından uygun olanları kullanınız. Metninizde içeriğe uygun deyimlere ve atasözlerine yer veriniz. Gerekirse ağız özelliklerinden de yararlanabilirsiniz.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum