Evvel Cevap
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 31
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Gizem Yayınları
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 31

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Gizem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 31

Soru: 13) Edebiyat bir kurtuluş, bir kaçış dünyasıdır. İnsanı rahatlatan, yaşama bağlayan bir güçtür. Yaşamak istediğin dünyayı da anlatıyorsun, eleştirmek istediğin dünyayı da anlatıyorsun. Yazarın dünyayı aktarımına ilişkin çok fazla ipucu vardır aslında yazdıklarında. Zaten güzel yanı da diller değişse de edebiyat eseri karşı tarafta hep bir anlam buluyor. Klasikleri okuduğumda ya da okuduğum kitapları incelediğimde bunların başka kültürlerde başka insanlar tarafından yazılmış olduğunu fark ediyorum. Bu durum zihnimizin ne kadar evrensel işlediğini, ihtiyaçlarımızın ne kadar evrensel olduğunu da gösteriyor. Bence edebiyat sınırları da yıkan bir olgu. Bu parçadan edebiyatla ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

A) Psikolojik hayata katkısına
B) Sanatçıyı yansıtabilmesine
C) Bilimsellik içermesine
D) Kurgusal boyutuna
E) Evrenselliğine

  • Cevap: C

Soru: 14) Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Tanpınar’ın dediği gibi “acının ve ıstırabın yegâne kitabı” olarak hem kemiyet hem de keyfiyet bakımından başka hiçbir eser olmasa da Türk romanının var olduğuna delil gösterilebilecek kudrette bir eserdir. Romanın genç kahramanı, ayağındaki rahatsızlıktan kurtulabilmek için sayısız doktora görünür ve en nihayetinde havadar bir ortamda, stresten uzak bir istirahat dönemi geçirmesi gerektiğine ikna edilir. Ancak gerek bir akrabasının köşkünde misafir kaldığı dönemde gerekse kendi evinden hastaneye gidiş gelişlerinde şuurunu âdeta bir facia atmosferinde yoğurur. Peyami Safa’nın çocukluk ve gençlik dönemlerinden fazlasıyla izler taşıyan roman hem umudu ve umutsuzluğu hem de sevinci ve felaketi aynı sayfalara sığdırabilmiş olması bakımından insanın eşsiz bir tarifini sunuyor. Bu parçada üzerinde durulan edebî eser aşağıdakilerden hangisine örnek gösterilir?
A) Edebiyat-coğrafya ilişkisine
B) Edebiyat-psikoloji ilişkisine
C) Edebiyat-felsefe ilişkisine
D) Edebiyat-tarih ilişkisine
E) Edebiyat-din ilişkisine

  • Cevap: B

Soru: 15)  Konuşuyor, diyor ki: — Düşümde bir şiir gördüm. Şendin. Saçların lavanta kokuyordu. Şendin. Odamın duvarına tırmanmıştın. Duvarımı siliyordun. Ordaydın. Şendin. Bu kadarı yeterdi bana. Gece baskınları, kâbuslar, reddedilmem umurumda olmazdı artık. Kendimi sokaklara vurabilirdim. Yürüyüp geçtim gecelerin üstünden bütün çatışmaları arkamda bırakarak. Bir tek o gülümseyişi aklımda tutup ona sim sıkı sarılarak… Bu parçada numaralanmış kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: E

11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum