

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 156

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156 Gizem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 156
Soru: 4) Vücutta artmış yağ miktarı olarak tanımlanabilen obezite, yalnızca yetişkinlerde değil, çocukluk çağında bile ortaya çıkan metabolik bir hastalıktır. Obezite oluşumunda temel sorun kalori alımı ve kalori kullanımı arasındaki dengenin bozulması olsa da monogenik obezitede olduğu gibi genetik faktörler, endokrin yıkıcılar olarak bilinen yüzlerce çevresel faktör, bağırsak mikrobiata- sındaki değişiklikler ve hormonal faktörler suçlanmaktadır [1,2,3]. Obezite beraberinde getirdiği sorunlar nedeniyle tek bir hastalık olarak kabul edilmemelidir [4], Çocukluk çağında başlayan obezite ve yarattığı insülin direnci tip 2 diyabetin çok erken yaşlarda görülmesine, çocuk ve adölesanlarda hipertansiyona eşlik eden hiperlipidemi ile beraber metabolik sendroma yol açarak yetişkin çağda kardiyovasküler olaylara zemin hazırlamaktadır [5]. Bu parçaya yönelik aşağıdaki değerlendirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Fen bilimleri ile ilgili bir makaleden alınmıştır.
B) Birden fazla terim anlamlı kelime kullanılmıştır.
C) Okuru bir olay içinde yaşatmak için kaleme alınmıştır.
D) Düşünceyi geliştirme yollarından olan tanımlamadan faydalanılmıştır.
E) Köşeli ayraçlar içinde belirtilen rakamlar, kaynakçayı göstermek için kullanılmıştır.
- Cevap: C
Soru: 5) (I) Makalede uzun ve karmaşık cümlelerin varlığı, yazar ile okuyucu arasındaki iletişimi bozacağı gibi okuyucunun sıkılmasına da neden olur. (II) Makaledeki özensiz dil, makalenin değerini azaltır. (III) Makale o kadar sade bir dille anlatılmalıdır ki yazılanları başka meslek gurubundan olanlar kolayca anlayabilmelidir. (IV) Makalenin her bir cümlesinde gereksiz tek bir kelime, tek bir harf bile olmamalıdır. (V) Makalede dil bilgisi hatalarının bulunması, cümlelerin uzun ve gereksiz olması, derginin formatına uygun hazırlanmaması makalenin reddedilmesine neden olacaktır. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) I.
B) II.
C) III.
D) IV.
E) V.
- Cevap: C
Soru: 6) Bilgi iletimi, insanlığın varoluşundan bu yana günlük ve toplumsal yaşamın temel dinamiğidir. Bilimsel bilginin ortaya çıkmasıyla birlikte bilimsel iletişim sürecinin belirteci de olan bilgi iletiminde “kaynak gösterme” bilginin bilimselliğinin gereği olduğu kadar düşünsel mülkiyet haklarına saygının da gereğidir. Bu yönüyle bilimsel etik ilkesinin metin içindeki yaşam kanalı olan “kaynak gösterme” sayesinde metinler bilimsel metne dönüşmektedir. Daha açık ifadeyle, kanıta dayalı her yeni bilgi için kuralına uygun “kaynak gösterme” vazgeçilmez olup, kuralına uygun olarak aktarılan yeni bilgi insanlığı doğru bilgiye biraz daha yaklaştırmaktadır. Kanıtlanmış her yeni bilginin yeni soru işaretlerine yol açmasıyla bilimsel metinlerin ardışık (birbiri ardından gelen) çoğalması bilginin yayımı-dağılımı için olduğu kadar bilimin geleceği için de elzemdir. Bu parçada aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisinin kullanımı yanlıştır?
A) Nokta
B) Kısa çizgi
C) Tırnak işareti
D) Virgül
E) Yay ayraç
- Cevap: D
11. Sınıf Gizem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 156 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum