Evvel Cevap
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 414
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 414

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 414 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 414

FATMA HANIM — Okullar çoktan açılmadı mı?
FATMA KADIN — He ya, açıldı. Siz hastanedeyken söyleyim dedim dedim, çekindim beyden. Ne bilem…
FATMA HANIM — Çorba taşmasın…
FATMA KADIN — (Mutfağa koşar.) Taşmasın anam. (Kapı zili)
FATMA HANIM — Fatma Kadın! Kızım… (Fatma Kadın elinde bir kaşıkla koşar gelir.) Kapı çalınıyor.
FATMA KADIN — He ya, açıyım hanımım… (Sağ kapıdan çıkar. Hemen elinde bir kesekâğıdı ile önden Arif, arkadan Fatma Kadın girerler.)
(…)
Adalet Ağaoğlu, Çatıdaki Çatlak

1. Noktalama işaretlerinin metinlerdeki kullanım amacıyla trafik işaretlerinin karayollarındaki kullanım amacını karşılaştırarak düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Noktalama işaretleri daha önce okumadığımız bir metni hatasız ve etkili okumamızda bize yardımcı olan unsurlardır. Trafik işaretleri ise daha önce hiç gitmediğimiz bir yolda bize yardımcı olur ve kaza riskini azaltır.

2. Yaşamınızda karşılaştığınız anlatım bozukluklarının sebebi sizce nedir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: İnsanların konuşmada ve yazmada dillerine gereken önemi vermemeleri, konuştukları dilin inceliklerine, kurallarına hâkim olmamaları ve bu eksikliği giderecek etkinliklere yeterince zaman ayırmamalarının anlatım bozukluklarıyla sık karşılaşmamıza sebep olduğunu düşünüyorum.

3. Metinde Fatma Hanım ile Fatma Kadının konuşmalarındaki farklılığının sebebi ne olabilir? Bu farklılık anlaşmalarına engel midir? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Farklılık, kahramanların yaşadıkları bölgenin ağız özelliklerini kullanmalarından kaynaklanıyor. Metinde Fatma Kadın bölgesel ağız konuşuyor. Fatma Hanım İstanbul ağzı ile konuşuyor. İstanbul ağzı aynı zamanda ülkemizde yazı ve konuşma dili olarak kabul edildiği için bu farklılık anlaşmalarını engellemiyor. Çünkü ağız, bölgeden bölgeye değişen ancak dilde köklü farklılık içermediği için kişilerin anlaşmasını engellemeyen bir özelliktir.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 414 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum