11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 24
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 24 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 24
2. a) Her millet kendi folkloru, kültürel özellikleri, tarihî, siyasi ve toplumsal şartlarıyla farklı öğeleri öne çıkarır ya da aynı ögeyi farklı şekillerde yorumlar. Örneğin, Fransa’da milliyetçilik Fransız tarihinin vurgulanmasıyla karakterize olurken Alman romantizminde halk kültürüne dönüş ön plandadır. ifadesinde yazar, örnekleme dışında düşünceyi geliştirme yollarından hangisine başvurmuştur?
- Cevap: Yazar, milliyetçilik kavramını Fransız ve Alman edebiyatlarındaki yorumlanışları bakımından ele alarak karşılaştırmaya başvurmuş ve aralarındaki farkı ortaya koymaya çalışmıştır.
b) Sizce bu yöntem metnin anlatımına nasıl bir katkı sağlamıştır?
- Cevap: Bu sayede verdiği bilginin hemen ardından örnek içinde yaptığı bu karşılaştırmayla ifadesine kesinlik kazandırmış, metnin inandırıcılığını artırmıştır.
3. Sizce metin yazarının temel amacı bilgi vermek midir yoksa bir düşünceyi savunup okuyucusunu ikna etmek midir? Vereceğiniz cevap doğrultusunda metnin anlatım biçimini belirtiniz.
- Cevap: Metin yazarının temel amacı edebiyat akımlarının ortaya nasıl çıktığı, sistemleştiği ve yayıldığı konusunda okuyucusunu bilgilendirmektir. Bunu yaparken de düşünceyi geliştirme yollarından örnekleme ve karşılaştırmaya başvurmuştur. Bu nedenle metinde genel olarak başvurulan anlatım biçimi açıklayıcı anlatımdır.
4. Yazar, metinde başvurduğu düşünceyi geliştirme yolları dışında başka hangi yollara başvurabilirdi? Yazarın başvurduğu bu yollar metne neler kazandırırdı?
- Cevap: Yazar metninde öncelikle edebî akımların tanımını yaptıktan sonra adı geçen akımların da kısa tanımlarını yapabilirdi. Bunun yanında ortaya koyduğu bilgileri destekleyen alıntılarla tanık göstermeye başvurarak edebî akımlar hakkında söz sahibi olan bir kişinin sözlerine yer verebilirdi. Bu sayede metinde yapılan tanımlamalarla edebî akımların nitelikleri bütün ögeleriyle eksiksiz yapılırken tanık gösterme yoluyla da verdiği bilgileri güçlendirebilirdi.
11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 24 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.