11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Aydın Yayınları
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 34 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Aydın Yayınları
1. Aşağıdaki sayıların 2, 3, 4, 5, 9 ve 11 sayılarından hangileri ile bölündüğünü bulunuz.
- Cevap:
a. 1234
→ Yalnız 2
b. 8765
→ Yalnız 5
c. 1062
→ 2, 3 ve 9
d. 12321
→ 3 ve 9
e. 300003
→ 3 ve 11
f. 444...4
→ 2, 3, 4 ve 11
2. Aşağıdaki sayıların 3, 5 ve 9 ile bölünmesinden elde edilen kalanları bulunuz.
a. 429
b. 783
c. 6065
d. 23432
e. 3003
f. 777...7
- Cevap:

3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ( D ), yanlış olanların başına ( Y ) yazınız.
- Cevap:
4. 29a37 beş basamaklı sayısının 11 ile bölünebilmesi için a kaç olmalıdır? A) 1 B) 3 C) 5 D) 6 E) 7
- Cevap: B
5. 3a4b dört basamaklı sayısının 10 ile bölünmesinden bulunan kalan 4 tür. Bu sayı 3 ile bölünebildiğine göre, a nın alabileceği değerler toplamını bulunuz.
- Cevap: 12
6. 3a2b dört basamaklı sayısının 5 ile bölünmesinden bulunan kalan 4 tür. Bu sayı, 6 ile bölünebildiğine göre a nın alabileceği kaç farklı değer vardır?
- Cevap: 4
7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ( D ), yanlış olanların başına ( Y ) yazınız.
- Cevap:
8. Aşağıdaki sayıları asal çarpanlarına ayırıp asal çarpanlarının kaçar tane olduğunu bulunuz.
- Cevap:
a. 88
→ 23 . 11 = 8 tane
b. 96
→ 25 . 3 = 12 tane
c. 180
→ 22 . 32 . 5 = 18 tane
d. 640
→ 27 . 5 = 16 tane
9. Aşağıdakilerden hangisinin pozitif tam sayı bölen sayısı diğerlerinden fazladır? A) 30 B) 37 C) 42 D) 54 E) 60
- Cevap: E
10. A = 372 . 1113 sayısının pozitif tam sayı bölenlerinin sayısı kaçtır? A) 6 B) 9 C) 12 D) 15 E) 24
- Cevap: C
11. 10n sayısının 25 tane pozitif tam sayı böleni varsa n kaçtır?
- Cevap: 4
12. 40 . x sayısı bir tam sayının karesi ise x in alabileceği en küçük pozitif tam sayı değeri kaçtır?
- Cevap: 10
11. Sınıf Aydın Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok