11. Sınıf Tefsir Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28
“11. Sınıf Tefsir Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Tefsir Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 28
Kur'an ilimleri, ihtiyaç ve problemler doğrultusunda özellikle Kur'an'ın lafız ve manasıyla ilgili ilimleri konu almıştır. Bu ilimler, zamanla daha detaylı hâle gelmiş; modern döneme kadar kendine has çeşitli aşamalardan geçmiştir. Kur'an ilimlerinin süreç boyunca şekil ve içerik olarak gelişmesi ve yeni ilim dallarının ortaya çıkması, bu ilimlerin değişime açık olduğunu göstermektedir.16Aksamülkur'anKur'an-ı Kerim'de geçen yeminleri inceler. Kur'an'da çokça geçen yeminleri; tevhide, Kur'an ile peygamberlerin hak olduğuna ve ahirette cezanın gerçekleşeceğine dair yeminler olarak tasnif etmek mümkündür. Yeminlerden maksat; Allah Teala'nın varlığının delillerini ortaya koymak, peygamberlerini tekit ve teyit etmek, muhatapların dikkatini çekmek, yemin edilen varlığın kıymetini ve önemini göstermektir. Allah (cc), Kur'an'da çeşitli varlıklar üzerine yemin ettiği gibi bazı ayetlerde Hz. Peygamberden de yemin etmesini istemiştir.17
Yemin olsun; güneşe ve Kuşluğuna, ışığı onun ardından geldiğinde aya, onu (dünyayı) aydınlattığında gündüze, onu karanlıkla örttüğünde geceye, göğe ve onu kuran kudrete, yere ve onu yayıp döşeyene, nefse ve ona düzen verene, ona kötü ve iyi olma yeteneklerini yerleştirene ki nefsini arındıran elbette kurtuluşa ermiştir.Onu kötülüklere boğan da ziyan etmiştir."
“Yâ-sîn. Hikmet dolu Kur*an'a ant olsun ki, sen kesinlikle dosdoğru bir yolda yürümek üzere gönderilmiş peygamberlerden birisin."18 ayetlerine ant olsun denilerek yeminle başlanması, kâfirlerin Hz. Peygamberin risaletine karşı çıkmaları ve bu inkârlarından ötürü büyük bir yanılgı içinde olmaları sebebiyledir. Bu duruma dikkat çekmek amacıyla ilk ayetlerde Kur'an üzerine yemin edilmiş ve onun hakim sıfatına vurgu yapılmıştır. Böylelikle “Kur'an, senin peygamberliğine bir delildir ve hikmet doludur.' mesajı verilerek tebliğde bulunan kişinin ancak bir peygamber olduğu ortaya konmuştur. Çünkü bu hikmetli sözler bir insanın yeteneğinin çok üstündedir. Dolayısıyla Hz. Peygamber de bunları başkasından öğrenmemiş, kendisi uydurmamıştır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
11. Sınıf Meb Yayınları Tefsir Ders Kitabı Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.