11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 182
“11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 182 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 182
Bakış AçısıSoru: Darbeciler, Padişah Abdülaziz’in ölüm nedeninin tespiti için yapılacak otopsiye niçin izin vermemiş olabilir?
- Cevap: Darbeciler, Abdülaziz’in ölüm nedeninin anlaşılması halinde kendilerinin suçlanmasından korktukları için otopsiye izin vermemiş olabilirler. Böylece gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeyi amaçlamışlardır.
Soru: 1) Sizce Sultan Abdülaziz, darbeyi önlemek için ne gibi önlemler almalıydı? Gerekçelendirerek açıklayınız.
- Cevap: Sultan Abdülaziz, darbeyi önlemek için halkla ilişkilerini güçlendirmeli, mali sorunlara karşı reformlar yapmalı ve sadrazam ile ordu içinde güvenilir kişilerden destek almalıydı. Ayrıca dış politikada da denge gözeterek yalnız kalmaktan kaçınmalıydı.
Soru: 2) 1876 Darbesi ile ilgili bir kavram haritası hazırlayınız. Bu kavram haritasında darbenin aktörü olan tarafları, iç ve dış sebeplerini, gelişimi ve sosyopolitik sonuçları arasındaki ilişkiyi gösteriniz.
- Cevap:
(Kavram Haritası):
-
Aktörler: Sultan Abdülaziz, Hüseyin Avni Paşa, Mithat Paşa, darbeci subaylar
-
İç Sebepler: Ekonomik kriz, borçların artması, isyanların bastırılamaması, yönetim zafiyeti
-
Dış Sebepler: Avrupa devletlerinin baskısı, Rusya’nın kışkırtmaları, dış borçlanma krizi
-
Gelişim: Darbecilerin planı
→ Abdülaziz’in tahttan indirilmesi
→ V. Murat’ın tahta çıkması -
Sosyopolitik Sonuçlar: Monarşiye olan güvenin sarsılması, halkta huzursuzluk, meşrutiyet ve anayasal düzen arayışlarının hızlanması
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 182 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok