Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

1. Ek sebepler veya alternatif sebepler olduğunu düşünüyorsanız yazınız.

  • Cevap: Blokların oluşup genişlemesinde her devletin kendine ait sebepleri vardı. Osmanlı Devleti, oluşan bloklara karşı muhtemel toprak kaybını önlemek ve kaybettiği topraklarını geri kazanmak istiyordu. Trablusgarp’ı Osmanlı’dan gasp etmiş olan İtalya, Osmanlı’nın İttifak Devletleri bloğuna girişini kabul etmemiş ve bunun gibi başka gerekçelerle İtilaf Devletlerine geçerek taraf değiştirmişti. Almanya’nın güçlenmesinden rahatsız olan Fransa ve İngiltere, Rusya’yı yanlarına çekerken her birinin kendine has sebepleri vardı. Örneğin Rusya Avusturya aleyhine Balkanlar’da egemen olmak istiyordu.

2. Osmanlı Devleti’nin bloklardan birine girmeyi tercih etmesinde, büyük güçler ile Osmanlı arasında karşılıklı bir etkileşim durumu olup olmadığını kanıtlarınız doğrultusunda açıklayınız.

  • Cevap: Bloklaşma konusunda Osmanlı Devleti önünde üç yol vardı: tarafsız kalmak, İttifak Bloğu ya da İtilaf Bloğunda yer almak. Osmanlı yöneticileri, savaşta tarafsız kalmanın devlet için daha ağır sonuçlara yol açacağını, İngiltere ve Rusya karşısında devletin savunmasız kalacağını düşündüğü için oluşan yeni güç dengesinde kendilerine yer kazanmaya çalıştılar. İtilaf Devletleri Osmanlı’nın kendi bloklarında yer almasını istememişti. Osmanlı yöneticileri de kendilerini İttifak Devletleri arasında yer almak zorunda hissetti. Bu açılardan bakıldığında tarafların konumlanışı, birbirlerinin takındıkları tutuma göre değiştiği, bir korelasyon olduğunu göstermektedir.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!