Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 221 Cevabı

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 221 Cevabı

Aşağıdaki grafik ve bilgilerden yararlanarak 28 ve 29. soruları cevaplayınız.

Tepkime mekanizmaları hakkında araştırma yapan Bilge ve Kağan aşağıdaki bilgileri ediniyorlar. Kimyasal tepkimeler tek basamakta gerçekleşebileceği gibi art arda gerçekleşen basamaklardan da meydana gelebilir. Bir tepkimede tepkime hızının derişime bağlılığını gösteren matematiksel ifadeye hız denklemi ya da hız bağıntısı denir. Hız denklemi, her tepkime için deney sonuçlarından elde edilen ve tepkimeye etki eden faktörleri içinde barındıran matematiksel bağıntı olarak da ifade edilebilir. Tepkimenin meydana geldiği basamaklar zincirine tepkime mekanizması denir. Tepkime mekanizması, bir tepkimenin nasıl ilerlediği konusunda sadece bir tahmindir. Bu tahmin deneysel sonuçlarla tutarlı olmalıdır. Mekanizmalı tepkimelerde hız denklemi yavaş adıma göre yazılır. Bu bilgiler doğrultusunda 2NO(g) + 2H2(g) → N2(g) + 2H2O(g) tepkimesine ait aşağıdaki potansiyel enerji-tepkime koordinatı grafiğini inceliyorlar. Bilge ve Kağan, tepkimenin 3 basamakta gerçekleştiği konusunda hemfikirler fakat tepkime hızını belirleyen basamak konusunda anlaşamıyorlar. Bilge tepkime hızını II. basamağın belirlediğini, Kağan ise III. basamağın belirlediğini savunuyor.

2NO(g) + 2H2(g) → N2(g) + 2H2O(g) tepkimesinin potansiyel enerji-tepkime koordinatı grafiği

28. Grafikteki hangi veriler Bilge ve Kağan’ın hemfikir olduğu sonucu desteklemektedir?

  • Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

29. Tepkime hızını belirleyen basamak konusunda hangisi haklıdır? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 221 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!