Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 129 Cevabı

2. BÖLÜM: DERİŞİM BİRİMLERİ

NELER KAZANILACAK?

Çözünen madde miktarı ile farklı derişim birimleri ilişkilendirilirken

Derişim birimleri olarak molarite ve molalite tanıtılacaktır (Normalite ve formalite tanımlarına girilmeyecektir.).

3.2.1. ÇÖZÜNEN MADDE MİKTARI VE DERİŞİM BİRİMLERİ

Kimyasal maddelerin çoğu genellikle çözeltileri hazırlanarak kullanılır (Görsel 3.2.1). İlaçlar çoğunlukla suda çözünerek hazırlanır. Temizlik ve hijyen amacıyla kullanılan çamaşır suyu, amonyak ve sirke çözeltidir. Çözeltide çözünen madde miktarının bilinmesi ve gereken miktarda çözelti hazırlanması istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmasını pek çok alanda engelleyebilir. Örneğin fabrikada kullanılacak bir çözeltide çözünen miktarının az veya çok olması maddi kayıplara neden olabilir. Benzer şekilde ilaçta kullanılan çözünen miktarının yanlış hesaplanması da ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Çözeltideki çözünenin hatalı hesaplanması istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Belirli miktar çözücüdeki çözünen madde miktarına derişim veya konsantrasyon denir. Farklı derişim birimleri vardır. Derişim birimi olarak en çok kullanılanlar molarite ve molalitedir.

MOLARİTE

1 litre çözeltide çözünmüş maddenin mol sayısına molarite denir. Molarite “M” ile gösterilir. “Molar” olarak da ifade edilebilir. Molaritenin birimi mol/L’dir. mol/L yerine molar (M) da kullanılabilir.

M’lık çözelti, 1 litre çözeltide 1 mol madde çözündüğünü,
2 M’lık çözelti, 1 litre çözeltide 2 mol madde çözündüğünü,
n M’lık çözelti, 1 litre çözeltide n mol madde çözündüğünü belirtir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!