“11. Sınıf Matematik Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 47” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 47


Şekildeki O merkezli daire dilimi, içine yerleştirilen daire dilimine C, D ve E noktalarında teğettir. m(AOB) = 60° ve | AB | = 2r cm olduğuna göre boyalı bölgelerin alanları toplamı kaç cm2 dir?
  • Cevap: 10/3 - 4/3

Şekilde ABCD dikdörtgeni ile A merkezli ve B merkezli çeyrek daireler verilmiştir. | AD | = 8 cm ve | AB | = 10 cm olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç cm2 dir?
  • Cevap: 80-17

11. Sınıf Matematik Meb Yayınları Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 47 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.